Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Prijave za cvijeće

15.02.2012. 23:00
Prijave za cvijeće


TZ će za ovaj projekt koji se provodi unazad nekoliko godina izdvojiti oko 15.000 kuna


Ovih dana virska Turistička zajednica na čelu s predsjednikom Kristijanom Kapovićem i direktorom ureda Šimom Buškulićem pozvala je sve zainteresirane Virane i tamošnje vlasnike vikend-kuća i apartmana da se prijave za preuzimanje sadnica sezonskog cvijeća. Riječ je vodenicama, kadifama, begonijama, petunijama, elerima, čija će se podjela obaviti krajem travnja ili početkom svibnja. Ovim će se činom, kako su nam rekli u TZ-u Vir, uz ostalo u još većoj mjeri potaknuti mještane na uređenje njihovih okućnica i balkona, čime će u konačnici otok Vir, kako ga od milja nazivaju u zadnje vrijeme “otok sa dva lica”, ljepši i uredniji dočekati nadolazeću turističku sezonu.
Svi zainteresirani mogu se javiti u Turistički ured, zatim telefonski na broj 362 196 ili e-mail poštom na adresu [email protected]. Prijaviti se mogu osobe sa stalnim mjestom boravka na otoku Viru te vlasnici objekata za odmor koji uredno plaćaju boravišnu pristojbu, odnosno godišnji paušal. Sadnice mogu preuzeti samo osobe koje su se prijavile za dodjelu ili umjesto njih netko drugi čije ime treba navesti prilikom prijave. Kako se očekuje, TZ će za ovaj projekt koji se provodi unazad nekoliko godina iz svoje blagajne izdvojiti oko 15.000 kuna.
 – Kao i prijašnjih godina i ovog ćemo ljeta tijekom lipnja i srpnja na prostoru otoka Vira, u sklopu već tradicionalne akcije Hrvatske turističke zajednice ‘Volim Hrvatsku-više cvijeća manje smeća’, provesti tradicionalnu akciju biranja najljepše uređenog vrta, balkona i okućnice. Svakako će i ovo cvijeće u još većoj mjeri pridonijeti da otok Vir u još većoj mjeri hortikulturno oplemenimo. Najuspješnijima će Turistička zajednica na kraju akcije dati vrijedne nagrade. One će im, kao i do sada, biti na prigodan način uručene za vrijeme održavanja naših turističkih fešta, rekao je direktor TZ-a Šime Vučetić.