Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

U iščekivanju boljeg proljeća

15.02.2012. 23:00
U iščekivanju boljeg proljeća


Desetak dana ostalo je do početka drugog dijela sezone u Trećoj HNL – Jug. Natjecanje se nastavlja 25. veljače, a Raštane, Primorac i Velebit su u posljednjoj fazi priprema. Vrijeme nije pomoglo klubovima i sigurno je da nijedna momčad neće u prvenstvo ući maksimalno spremna. Klubovi su odradili i prve prijateljske dvoboje, a u prvom kolu županijski trojac je domaćin.
Raštane su napustili vratar Hrvoje Višić, vezni igrači Marin Kurtin (Karlovac) i Ivan Tokić (Zadar). Momčad predvode poznata nogometna imena poput Gorana Burčula, Dragana Župana i Nikole Veršića. Vratio se i Marko Gospić, koji je neko vrijeme pauzirao od nogometa.
– Nama je cilj ostao isti. Imati stabilnog trećeligaša koji će na ljestvici biti među tri prve momčadi, no ako se ukaže prigoda da zauzmemo prvo mjesto, nećemo je propustiti. Realno procjenjujući za to imamo kvalitetan igrački kadar – kaže Vedran Zrilić, predsjednik Raštana.
Primorac je završio jesenski dio polusezone na četvrtom mjestu sa 30 bodova, no u njegovim redovima nema više najboljeg igrača Roka Mišlova (Šibenik) te Josipa Šime Pedišića (Primorac 1929). Zbog odlaska ova dva igrača vezni red i napad Primorca bit će oslabljeni. Trener Leo Šarić sigurno će trebati u igru ubacivati i mlade snage. U ostatku momčadi nije bilo promjena pa je cilj Primorca i dalje ostati u vrhu. U Biogradu su u potrazi za novim predsjednikom, nakon što je Ivica Banić, bivši predjednik, podnio ostavku.
Velebit je na 16. mjestu sa 19 bodova, sedam više od posljednjeg Zmaja iz Makarske i sigurno je da Benkovačni žele bolje proljeće. Mario Kruneš, Ivan Hunjadi su novi igrači, a klub je napustio Marko Čerina i to bi trebalo biti sve kad je riječ o promjenama.
– Prvi cilj je ostanak u ligi. Očekujem da ćemo to moći ostvariti sa svojim mladim i nadarenim igračkim kadrom. Za takvo što imamo snage i znanja – kazao je Ante Buljat, predsjednik kluba.


Ozljeda Romea Čerine


BENKOVAC – Nakon prijateljske utakmice protiv Hajduka iz Pridrage (pobjeda 3:0, strijelci Vujević 2 i Rakić) u redovima Velebita nova ozljeda. Tako je na listi onih koji su izvan pogona sada i Romeo Čerina, jedan od najvažnijih igrača Benkovačana.
– O kakvoj je ozljedi riječ, pokazat će liječnički pregled. Nadamo se samo da će Čerina brzo na travnjak. Iako smo imali dosta problema s treninzima zbog lošeg vremena, protiv Hajduka smo odigrali dosta dobro – kaže Josip Lončar, trener Velebita.