Najviše sredstava održavanju planinarskih skloništa

Slika korisnika admin
Marin GOSPIĆ

Redovna izvještajna i izvanredna izborna skupština Planinarskog društva Paklenica održana je ovih dana u Doma sindikata, a članovi su imali priliku saznati više o financijskom stanju te planu rada za 2015. godinu te je umjesto dosadašnje tajnice Vesne Dukić za novu tajnicu izabrana Ana Majica.

Skupštini se odazvalo četrdesetak zadarskih planinara kojima se obratio predsjednik društva Domagoj Diklić koji je iznio podatke o dosadašnjem radu i financijama, ali i plan za 2015. godinu prema kojemu će PD raspolagati s 215 tisuća kuna, od čega je najveći dio namijenjen redovitim djelatnostima, među kojima će najviše sredstava otići na program održavanja planinarskih skloništa.

Prema onome što je izneseno na skupštini, ove godine u planu su tri veće akcije uređenja okoliša i interijera Planinarskog doma Paklenica, dvije prije sezone i jedna poslije te nekoliko manjih radnih akcija. Planinarsko sklonište Vlaški grad čeka rekonstrukciju te je plan da u svibnju krene demontaža objekta te se naprave temelji, a postavljanje novog objekta ovisit će o financijama društva. Na planinarskim skloništima Struge, Stap i Zavrata planirana su redovita održavanja s po dvije veće radne akcija na svakom skloništu u tijeku godine.

Stanica planinarskih vodiča tako će ove godine organizirati ukupno trinaest izleta, dvije biciklijade i tri tečaja planinarske edukacije te će organizirati i dvije planinarske škole, zimsku i opću. Skijaška sekcija u ovoj godini, kako su izvijestili, planira organizaciju četiri skijaška izleta u sklopu kojih će biti organizirana edukacija novih članova, a u planu im je i pokretanje oružarnice te nabava dva para turno skija za potrebe edukacije članova sekcije.

Na godišnjoj skupštini dodijeljene su i zahvalnice za nečlanove društva koje su dobili eskadrila transportnih helikoptera 93. zrakoplovne baze HRZ, Upravni odjel za prostorno uređenje, zaštitu okoliša i komunalne poslove Zadarske županije, Zajednice tehničke kulture Zadarske županije, Javna ustanova Nacionalni park Paklenica, HGSS - Stanica Zadar, Radio 057, Bloketara Matešić, Alen Galac i Duje Bušljeta.

Pohvalnice su dobili članovi PD Paklenica: Tomislav Brkić (markacisti), Marjan Buzov (speleo odsjek Liburnija), Livijo Kotlar (speleo odsjek Liburnija), Predrag Kurtin (speleo odsjek Liburnija), Ljubo Majica (speleo odsjek Liburnija), Josip Krpeta, Ivan Živković, Roko Kotlar i Neven Atlagić. Posebna priznanja dodijeljena su Mihaelu Miletiću za dugogodišnji rad u Društvu, dok je posebno priznanje odano zaslužnim preminulim članovima Mariju Draževiću i Gorkom Lovrinovu.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno