Starigrad Paklenica film festival seli u Opatiju i mijenja ime u Solo Positivo Film Festival

Slika korisnika admin

Festival glazbeno-dokumentarnog filma, poznat i kao Starigrad Paklenica Film Festival ili SPFF, nakon pet godina u Starigradu mijenja ime i destinaciju te će se od ove godine održavati u Opatiji pod imenom Solo Positivo Film Festival. Ovu informaciju potvrdio nam je direktor festivala Admir Ćulumarević, a uz nju smo dobili i pozivnicu na konferenciju za medije koja će se održati u četvrtak, 19.travnja, u Hotelu Continental u Opatiji gdje će biti najavljeno šesto izdanje.

U kratkom razgovoru kazao nam je kako su za promjenu destinacije presudili bolji uvjeti i bolja infrastruktura, a više informacija bit će poznato u sljedećim danima. Opatija ima brojne hotele s velikim smještajnim kapacitetima, a uz to i izvrstan geografski položaj te su u blizini Rijeka, Zagreb, Ljubljana, Trst, Beč...

Zadarska županija tako je nakon preseljenja Gardena u susjednu Šibensko-kninsku te gašenja JUMF-a, ali i propadanja još nekih manjih festivala izgubila još jedan brend, dok je Starigrad izgubio filmski festival koji je posljednjih godina u ovo malo prigorsko mjesto s "najljepšim kinima na svijetu" u Velikoj i Maloj Paklenici uz vrhunske glazbene dokumentarce, doveo i mnoštvo glazbenika i filmaša iz cijeloga svijeta. 

U međuvremenu je na internetskim stranicama TZ Grada Opatije objavljeno kako 6. izdanje SPFF-a, Solo Positivo Film Festivala, biti održano kod njih od 1. do 6. kolovoza.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika filiusiader
Nema veze! Imamo novu direktoricu Turističke zajednice Zadarske županije koja je ekspert za filmski turizam. Nju bi se trebalo pitati zašto je dopustila da se ovaj zanimljiv festival premjesti i ode iz naše Županije!? Ali možda bi ona odgovorila da joj trebamo dati par godina da se malo snađe?! Imamo uhljebe u novoj instituciji za filmsku industriju, imamo eksperta za filmski turizam na čelu župnanijske turističke zajednice i imamo nastavak turističke politike u režiji turističkih amatera i placebo stručnjaka u turizmu! Quo vadis Iader?