Švicarci kupuju SAS Vektor!

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
sas_vektor4
Adam VIDAS
Brodovi Adriana zapeli su Švicarcima za oko

Nakon nedavnog prosvjeda na kojemu su iznijeli potresne sudbine višemjesečnog života bez kune primanja, radnici SAS Vektora nisu mogli zamisliti bolji nastavak situacije.

Firmu kupuje švicarska tvrtka koja bi nakon 26. veljače već trebala biti upisana kao novi vlasnik SAS Vektora. Toga dana, naime, na zadarskom Trgovačkom sudu održat će se ročište na kojemu bi se konačno završio predstečajni postupak ove nekad čuvene firme za proizvodnju brodova.

Koliko je ova transakcija napredovala kazuje podatak da SAS Vektor već ima novu upravu na čelu s direktorom Brankom Perinčićem, Riječaninom koji uskoro dolazi živjeti u Zadar kako bi vodio ovu zadarsku tvrtku! I - kako nam je odmah naglasio - preuzeo sve radnike i isplatio dugovanja.

Naime, dosadašnja uprava tvrtke na čelu sa Robertom Škifićem, tridesetak radnika i predstavnici zadarskog Sindikata koji ih zastupa, slažu se sa uvjetima predstečajne nagodbe, međutim čeka se još samo pristanak banke na nagodbu. Riječ je o Erste banci kojoj SAS Vektor duguje 33 milijuna kuna.

Nakon okončanja nagodbe na sudu ovo bi bio jedan od najbolje riješenih stečajeva u Hrvatskoj, a to radnici velikim dijelom imaju zahvaliti zadarskoj podružnici Saveza samostalnih sindikata Hrvatske na čelu sa Vedranom Uranijom koji se godinu dana beskompromisno bori za njihove interese.

Saznavši za zadarsku tvrtku koja jedina u Hrvatskoj proizvodi male specijalizirane brodove za njih se zainteresirala švicarska tvrtka Mack Project koja već godinama ima ispostavu u Rijeci. Bivši direktor tvrtke, Denis Đerđa, kaže nam koji su zapravo bili glavni motivi švicarskoj tvrtki da preuzme SAS Vektor.

- Brodovi Adriana 36 i Adriana 44 glavni su razlog zbog kojega su se Švicarci zainteresirali za SAS Vektor. To su brodovi izuzetne kvalitete koji su se dosad pokazali idealnima za sve one koji vole brodice ovakve veličine, a najčešće ih koriste za rekreaciju. Tako se nadamo da će ova priča na kraju imati sretan kraj, jer i radnici to zaslužuju - kaže Đerđa.

Novi je direktor Branko Perinčić, a o tome koliko su zainteresirani za preuzimanje SAS Vektora kazuje i sljedeći podatak koji Perinčić otkriva za naš list:

- Upravo ovih dana šaljem požurnicu Trgovačkom sudu u Zadru kako bi što prije proveli registraciju novog rukovodstva. Sada još samo čekamo 26. veljače i okončanje predstečajne nagodbe, a zbog radnika i budućnosti firme koja zbog svoje specifične proizvodnje može biti profitabilna, nadamo se da će na Trgovačkom sud sve proći u redu - kaže Perinčić koji polako svoje kofere pakuje za Zadar.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno