"Borim se s vanzemaljcima kako bih ih spriječio da unište našu planetu"

Slika korisnika admin
joint
Mario PADELIN
Optuženi dnevno uzima tri do pet grama marihuane

I danas mi, kao i svakog drugog dana, ulijeću misli i glasovi. Komuniciram s drugim bićima koja nisu s ovoga planeta. Borim se s njima kako bih spriječio da unište našu planetu i da bi se u Zadru živjelo. Bio sam podvrgnut i egzorcizmu. I onda mi se stavljaju ovakve stvari na teret. Ja sam psihički duševni bolesnik - kazao je jučer na nastavku suđenja na Općinskom sudu optuženi Zadranin Tihomir V. (39), kojem se sudi za preprodaju 63 grama marihuane.

Njega su u listopadu 2014. godine u Zadru policajci zatekli s 47,6 grama te opojne droge, ali i s vagom za precizno mjerenje, dok je ostatak marihuane pronađen pretragom njegova stana.

Optuženi je jučer pojasnio kako mjesecima nije izlazio iz svoje sobe i stana, a kada je to učinio, onda je uhićen s drogom na ulici.

- Nisam sposoban za suđenje danas - rekao je taj 39-godišnjak, nakon čega je sudac Ante Bačić zatražio da na raspravi nazočni psihijatrijski vještak dr. Darko Labura utvrdi je li to točno, što je i provedeno.

- Pregledom i razgovorom s optuženim utvrdio sam kako je orijentiran i priseban te u mogućnosti odgovarati na pitanja suda - rekao je dr. Labura, koji je u svojem vještačenju naveo kako je procijenio da Tihomir V. dnevno uzima tri do pet grama marihuane.

Odgovarajući na pitanje branitelja, odvjetnika Tomislava Nemarića, taj vještak je rekao kako pretpostavlja da bi posjedovanje 63 grama marihuane kod optuženika predstavljalo emocionalno zadovoljstvo, s obzirom da bi mu ta količina bila dostatna za 12 dana uporabe.

Na suđenju su održane i završne riječi, pa je tako tužitelj Josip Pedišić rekao kako iz količine droge koja je pronađena kod optuženog i da je imao preciznu vagu proizlazi da je tu količinu držao radi daljnje neovlaštene prodaje.

- Kada se tu još dodaju kolike su mu dnevne količine droge bile potrebne, a da je nezaposlen i iz obitelji skromnih prihoda, onda je jasno da se radilo o prodaji droge - istaknuo je Pedišić, čijim se zaključcima usprotivio branitelj Nemarić zapitavši Sud zbog čega bi Tihomir V. prodavao drogu, kada je bio ovisan o njoj i emocionalno sigurniji. Osim toga, nije priložen nijedan dokaz da je prodavao marihuanu, naglasio je.

Objava presude bit će za dva dana. 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno