Najviše prvašića u OŠ Bartula Kašića - njih 177!

Slika korisnika valentinam
Na području Zadarske županije predupisano 1.728 djece
Iza "Kašića", najviše se učenika prijavilo u OŠ Šime Budinića - 143, gdje ih je lani bilo 113. Ova škola tako bilježi najveći rast upisanih učenika - čak 30 djece više ove jeseni će prvi put sjesti u školske klupe. U Stanovima također bilježe rast broja prijavljenih učenika...
Marin GOSPIĆ
U "Kašiću" je je broj predupisanih mališana jednak lanjskom

Ove godine u prve razrede zadarskih osnovnih škola trebalo bi krenuti 923 djece, što je za četvero više nego prošle godine. Na području cijele županije na predupise se prijavilo 795 budućih prvašića, dok je lani bilo 788. Prema podacima koje smo dobili od Ureda državne uprave u Zadarskoj županiji ukupan broj učenika koji bi na jesen trebali krenuti u školu je 1.728, dok ih je lani bilo 1.714.

Najviše učenika od jeseni trebalo bi krenuti u OŠ Bartula Kašića - njih 177, što je jednako kao i prošle godine. Iza "Kašića", najviše se učenika prijavilo u OŠ Šime Budinića - 143, gdje ih je lani bilo 113. Ova škola tako bilježi najveći rast upisanih učenika - čak 30 djece više ove jeseni će prvi put sjesti u školske klupe. U Stanovima također bilježe rast broja prijavljenih učenika, pa je tako lani bilo 79 učenika, a ove godine prijavilo ih se 93. U Smiljevac bi trebalo krenuti 135 prvaša, za troje više nego lani. OŠ Šimuna Kozičića Benje ove godine bilježi manje prijavljenih učenika - 136, dok ih je lani krenulo 145.

Zadarski otoci također bilježe manje učenika - s prošlogodišnjih 111 na 93 ove godine. U Petru Preradoviću ove je godine upisano 74 djece, dok je lani bilo 78, kao i u Krune Krstića gdje je ove godine prijavljeno 72, dok je prošle godine bilo 89 učenika.

Što se tiče županijskih osnovnih škola, u OŠ Biogradu bi se ove godine trebalo upisati 13 djece manje. Naime, prošle godine ih je bilo 78, dok ih se ove godine prijavilo 65.

OŠ Stjepana Radića iz Bibinja bilježi manje prijavljene djece, čak 19 učenika manje. Lani je bilo 59, ove godine 40.

Najveći rast učenika je u OŠ Jurja Barakovića u Ražancu gdje je lani bilo prijavljeno 25, a ove godine 39 učenika. U OŠ I. G. Kovačić iz Lišana Ostrovičkih s prošlogodišnjih 14, broj je pao na tek četvero učenika. I Benkovac ove godine bilježi pad broja upisanih učenika s 88 na 76. U Obrovcu je broj učenika narastao s 25, na 26 učenika. U Preku je porastao broj učenika s 40 od lani, na 48 ove godine. I privatna osnovna škola Nova broji povećanje broja učenika sa sedam od prošle godine, na deset ove godine.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)