Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Kad narastu mogu biti – tehničari

16.02.2019. 19:34
Kad narastu  mogu biti –  tehničari


U okviru izložbe radova učenika Tehničke škole Zadar "Naša  perspektiva", otvorene u Noći muzeja u Edukativnoj dvorani Kneževe  palače, jučer je u Kneževoj palači održana prva od dvije radionice za zadarsku djecu vrtićke dobi. 
Radionica izrade geometrijskih tijela i perspektivnog crteža organizirana je u suradnji Pedagoške službe Narodnog muzeja Zadar i Tehničke  škole Zadar, a na njoj su djeca iz dva zadarska vrtića mogla vidjeti brojne  izložene crteže i geometrijska tijela koja su izradili učenici arhitektonskog usmjerenja ove škole.
– Želimo djeci pokazati što radimo kako bismo ih zainteresirali za naše  usmjerenje koje je vrlo atraktivno i traženo na tržištu rada, kaže učenik  3e razreda Tehničke škole Zadar Bartol Janković, jedan od četvero učenika – voditelja jučerašnje radionice.
Na izložbi "Naša perspektiva" je, inače, prikazano oko 200 nacrta i crteža i 30 maketa koje su napravili učenici tijekom svog srednjoškolskog  obrazovanja uz pomoć profesorica Jadranke Vidović i Lucije Melada. 
Radovi koji su djeci prikazani na jučerašnjoj radionici sadrže različite  crteže, uglavnom nastale tehnikom olovke ili bojica – od perspektiva do  preslikavanja stvarnosti i apstraktnih crteža, pa do geometrijskih tijela.  Kako je radionica bila interaktivnog tipa, djeca su se i sama okušala u  slaganju različitih jednostavnih ili težih oblika nastalih od hamer papira. 
Navedimo još kako će se sljedeća ovakva radionica održati u petak, 22.  veljače u Edukativnoj dvorani Kneževe palače od 9 do 13 sati, također  pod vodstvom učenika Tehničke škole Zadar, te kako su obje radionice  besplatne i namijenjene svim zainteresiranima, bez potrebe prijavljivanja za sudjelovanje.