Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Velika fešta za 40 godina karijere

16.02.2019. 09:08
Velika fešta za 40 godina karijere


Mladen Grdović za proslavu 40 godina karijere napravio je veliku feštu u svom rodnom gradu te je priredio koncert za pamćenje. U prepunom Višnjiku izveo je najveće hitove, a cijela dvorana nekoliko je sati bez prestanka u glas pjevala i bodrila popularnog zadarkog pjevača.
Koncert nazvan po velikom hitu "Nije u šoldima sve" počeo je hitom "Evo mene moji ljudi", nakon čega je Mladen nastavio nizati sve svoje uspješne hitove iz dugogodišnje karijere. Šest tisuća ljudi pjevali su kao jedan te su pljeskom podržali jednog od najomiljenijih Zadrana. Uz njega je na pozornici bila i grupa Romantic, a Mladenu se na pozornici tijekom večeri pridružilo desetak gostiju.
Prva je nastupila Ivana Kovač, kći legendarnog MIše Kovača, koja je s Mladenom otpjevala pjesmu "Dva goluba", a nakon nje na pozorinici su svoje najveće hitove izveli, također legende hrvatske estrade, Jasmin Stavros te Zlatko Pejaković. Njihovi hitovi dodatno su zagrijali atmosferu u dvorani. Nakon njih na pozornicu je došao Ivan Zak te je i mlađa publika došla na svoje.
Kako večer ne bi protekla samo u pjesmi diskografska kuća je priredila iznenađenje za samog pjevača te su mu uručili dijamantno priznanje za odličnu prodaju njegovog trostrukog box seta "50 originalnih pjesama". Priznanje za ukupan doprinos hrvatskoj diskografiji dobio je i Nenad Ninčević, koji je Mladenu napisao neke od najljepših pjesama poput "Dalmatinac", "Nije u šoldima sve" i "Sanjam sto anđela", ali i brojne druge prekrasne pjesme koje pjevaju najveća imena hrvatske estrade.
Mladen je dobio još neke darove, pa mu je tako Nenad Ninčević predao poklon izbornika hrvatske nogometne reprezentacije Zlatka Dalića – dres s brojem 40 i svoju knjigu "Rusija mojih snova".
Ni Hajdukovci nisu zaboravili na legendarnog pjevača te su mu poklonili dres Hajduka. 
Nakon ove kratke pauze od pjevanja, na pozornici su se nastavili nizati  brojni izvođači pa je tako nastupila Mia Dimšić, Maja Šuput i Učiteljice koje su rasplesale su cijelu dvoranu. Nastupila je i poznata zadarska klapa Munita uz koje je Mladen otpjevao nekoliko svojih pjesama uključujući i pjesmu "Ostavljam vas moji najdraži" s kojom su zajedno pobjedili na Splitskom festivalu, kao i  hit "Zemlja dide mog" za koju je priznao da se jako vezao početkom 90-ih. Iako je to bila njegova večer, Mladen je na kraju koncerta odao počast velikom prijatelju Tomislavu Ivčiću, a "Feštu" su s njim zapjevali svi njegovi gosti.
Voditelj cijelog programa bio je duhoviti Damir Mihanović Čubi koji je svaku pjevačicu nakon nastupa kavalirski darivao ružom.  
Koncert je započeo oko 20 sati i trajao je gotovo do ponoći. Činilo se kao da se nikome ne ide kući – ni pjevaču ni publici koja je još jednom pokazala kako voli Mladen Grdovića te kako je on jedan od zadarskih najdražih pjevača.