Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Zatražena službena ekspertiza HKS-a

16.02.2019. 19:21
Zatražena  službena  ekspertiza HKS-a


Odjeci nakon drame u polufinalu Kupa "Krešimir Ćosić"  protiv Cibone još se ne stišavaju. Nezadovoljstvo Zadra, ali i onih neutralnijih svjedoka na splitskim Gripama bilo je praktički unisono u  konstataciji da je suđenje imalo utjecaja na konačni rezultat. Kažu da onaj  tko gubi ima se pravo i ljutiti, a ljutnja ili bolje reći rezigniranost dijeljenjem pravde u Krešinom Kupu službeno je iz kluba s Višnjika potvrđena jučer kad su i zatražili (u zakonskom roku 24 sata nakon utakmice) očitovanje službenih tijela HKS-a na tretman kojeg imaju ne samo u  ovoj posljednjoj utakmici već cijele sezone u HT Premijer ligi. Potvrdio je  to i sportski direktor Branimir Longin.
– Ostaje veliki žal za finalem Krešinog kupa, nama kao vodstvu tako i  igračima i vjerujem brojnim navijačima koji su nas došli bodriti na Gripe. Tome je najviše kumovao naš loš ulazak u utakmicu, a mogu reći da  je bilo i sudačkih odluka kojima nismo zadovoljni. Zatražili smo službenim putem ekspertizu u HKS-u da se vidi što se može po tom pitanju napraviti, no ne umanjujemo s tim definitivno zasluženu pobjedu Cibone.  Mi nismo napravili taj jedan korak više na kojeg čekamo već par godina.  Nadam se da ćemo u nastavku sezone pružati bolje i konstantnije igre  kako u ABA tako i u HT Premijer ligi.
Koje to odluke zamjerate sudačkoj trojci?
– Ne bih izdvajao posebno razne detalje iz utakmice, ali bih istaknuo  neujednačen kriterij sudaca i u tome su se oni malo pogubili. To je samo  jedna u nizu utakmicu u kojoj mi kao klub nismo bili zadovoljni s odnosom sudaca prema KK Zadar.
Reakcija Luke Žorića?
– Njegova reakcija definitivno je neopravdana i mi kao klub to ne podržavamo. Bez obzira na njegov revolt na sudačke odluke smatramo da  se tako ne smije ponašati jedan igrač Zadra. On će biti kažnjen zbog svog  ponašanja sukladno disciplinskom Pravilniku kluba, ali ne možemo zanemariti u potpunosti činjenicu da je bio izrevoltiran sudačkim odlukama.
Još vruć nakon utakmice, Žorić je najavio da se ostavlja košarke?
– Ma dobro, Žora kao Žora je bio prvenstveno jako pogođen sa svim  događanjima pogotovo što mu se to događa u dresu Zadra za kojeg je istinski privržen od kad nam se pridružio. Mislim da je to malo ishitrena  reakcija i nadamo se da do toga ipak neće doći i da će Žora ostati s nama  do kraja.
Nakon ove Kup epizode ostalo je još izboriti ostanak u regionalnom  društvu i završnica domaćeg prvenstva. Je li u istom sastavu nastavljate dalje?
– Idemo u istom sastavu dalje. Imamo još tri kola ABA lige i vjerujem  da ćemo uspjeti doći do te jedne pobjede koja nas ostavlja unutra. Zasada nam definitivno treba širina rostera, ako ćemo uzeti u obzir ozljede  Krajine, Planinića, Vaughna kao i izbivanje Magarityja. Ne mogu obećati  da neće doći do promjena malo kasnije, ali zasad promjene u rosteru ne  planiramo – zaključio je Longin.