Općina Novigrad dobila reciklažno dvorište vrijedno 2,6 milijuna kn

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika martinazd
Na mjestu donedavnog divljeg odlagališta
Moderno reciklažno dvorište izgradilo se na površini od 2.789 metara četvornih i ima sve potrebne sadržaje sukladno visokim europskim ekološkim standardima, rekao je načelnik Klapan
Velimir BRKIĆ
Konačno je nestao divlji deponij

NOVIGRAD - Općina Novigrad (Novigrad, Paljuv, Pridraga) završila je izgradnju reciklažnog dvorišta na lokaciji Badanj uz županijsku cestu Ž6022 iz pravca Paljuva, nedaleko stotina metara od raskrižja ceste Novigrad-Pridraga i novigradskog groblja. Završna konferencija EU projekta »Izgradnja i opremanje reciklažnog dvorišta za Općinu Novigrad« održat će u utorak, 18. veljače 2020. godine.
Radove je izvodila respektabilna tvrtka Cestogradnja d.o.o. iz Zelengrada vlasnika Radivoja Mitrovića Dragog, dok je nadzorni inženjer Josip Babeli iz tvrtke Idassacommerce d.o.o. Zadar.
- Ukupna vrijednost projekta je 2.592.353 kn pri čemu bespovratna EU sredstva iznose 2.203.500 kn što predstavlja 85 posto ukupno prihvatljivih troškova projekta, kazao je Joso Klapan, novigradski načelnik.
Europska unija sufinancirala je projekt iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., Prioritetna os 6 - Zaštita okoliša i održivost resursa, Investicijski prioritet 6i - Ulaganje u sektor otpada kako bi se ispunili zahtjevi pravne stečevine Unije u području okoliša i zadovoljile potrebe koje su utvrdile države članice za ulaganjem koje nadilazi te zahtjeve. Specifični cilj 6i I - Smanjena količina otpada koji se odlaže na odlagališta.
- Moderno reciklažno dvorište izgradilo se na površini od 2.789 metara četvornih i ima sve potrebne sadržaje sukladno visokim europskim ekološkim standardima, rekao je načelnik Klapan.
Reciklažno dvorište se izgradilo na mjestu donedavnog divljeg odlagališta smeća, potencijalne ekološke bombe koje je otišlo u ropotarnicu povijesti.
- Izgradnjom reciklažnog dvorišta osigurava se javni interes, mogućnost predaje odvojeno prikupljenog otpada bez naknade, smanjenje količine otpada koji se odlaže na odlagalištu, smanjenje emisija onečišćujućih tvari u okoliš i smanjenje opasnosti za zdravlje ljudi i okoliš, zaključio je Klapan.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 1 (1 glasova)