Ori Dukić pregledao »mikicu« s kojom je sve u redu, kostimirani puk oduševile »Gelato sisters«

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika martinazd
Nastavljen zadarski karneval 2020.
Zadarski karneval 2020. nastavlja se u danas i sutra Zadarskim 057 Karnevalićem kojeg već po tradiciji organizira tim Radija 057, jednog od glavnih partnera TZ Zadar u organizaciji ovogodišnjeg karnevala. Očekuje se da će gradom u ta dva dana prodefilirati oko 1400 malih maškara
FABIO ŠIMIćEV
Mnoge Zadrane pod maskama nije bilo moguće prepoznati

Ono što je karnevalska gradonačelnica Zadra Rita Ora obećala to je i ostvarila: u Kneževićevoj palači je u subotu navečer priredila svoj veliki Inguracisko-karnevalski bal(in)! Za ovu je prigodu ova palača, koju ponekad nazivamo i Kneževom, postala veliki dvoetažni plesni podij, zapravo karnevalski noćni klub za poveće kostimirano društvo Pučana i Plemstva koje je i dovelo Oru na karnevalsku vlast.
Pod sjajnim vodstvom Orine šefice protokola Kokoši Anel, privremena je gradonačelnica položila svečanu zakletvu i to u Koncertnoj dvorani Kneževićeve palače, netom nakon instant nastupa grupe »Jackson’s Five« odnosno Zadarskog gudačkog kvarteta. Ora je u svom nastupnom obraćanju Puku ponovila mnoštvo predizbornih obećanja koje je premijerno iznijela još u petak za preuzimanja vlasti na gradonačelnikovu balkonu. Položila je i zakletvu kojom se obavezala, između ostalog, da će »savjesno, časno i odgovorno obavljati funkciju gradonačelnice Zadra pa koliko god on bio u k…« te da će svako jutro ići »u Tonija na čaj i u Abu na sok od mrkve«. Komična je zakletva, uz odobravanje svekolikog Puka završila sa »tako mi sv. Ante pomogao«.

»Mikica« u najboljem redu

Ora nije propustila zahvaliti »gradonačelniku Dukiću na ginekološkom pregledu«, a Kokoš Anel je kukuriknula kako »sa zadovoljstvom možemo reći da je s Ritinom mikicom sve u najboljem redu!«.
Tek je tada zapravo počela duga, urnebesna kostimirana zabava, jedna od najvažnijih u cijelom Zadarskom karnevalu 2020. Dok se malo dalje, na Narodnom trgu, slavilo osvajanje Kupa Krešimira Ćosića, kojeg je KK Zadar uzeo nakon 12 godina, u atriju Kneževe, privremenom karnevalskom baru s velikim šankom, sa svojih je gramofona prašio jedan od najboljih zadarskih DJ-a Mate Kokić. Ali najbolja zabava je ipak bila na katu Kneževićeve – tamo je na pozornicu izašla skupina »Gelato sisters« pa nazočno kostimirano društvo - ostavila bez daha. Zbog neodoljivih poziva na ples, naravno.
Tri pin up djevojke, predvođene sjajnom Nedom Parmać, uz pratnju malog ali perfektnog jazz orkestra, bile su urnebesno zabavne i osvježavajuće u usporedbi s morem kičerskih pjesmuljaka s kojima nas, inače, zasipaju puno poznatije »zvijezde«. Cure u »plisirkama« s postavom izgledale su kao da su sišle sa starih pucketavih američkih singlica iz ‘50. godina prošlog stoljeća te su rešetale svoje obrade svima poznatih swing, jazz i blues evergreena, od »In the Mood« pa nadalje, na zadovoljstvo okupljene rasplesane mase.

Očekuje se oko 1400 malih maškara

Možda se zbog maski i kostima nije dalo prepoznati mnoge Zadrane koji su, kao, željni ovakvog tipa zabava i »gradskog đira«. Ili ih nije bilo vidjeti naprosto zato što te subote navečer nisu bili od volje izaći do Poluotoka i Kneževićeve palače. A onda će se već uskoro dramatično žaliti da se »u Zadru zimi ništa ne događa«.
Uglavnom, Mario Paleka, direktor Turističke zajednice Zadar, koja s partnerima organizira ovogodišnji Zadarski karneval, na kojem su, usput, prvi put nakon 15 godina maškare privremeno preuzele gradsku vlast i Ključeve Grada, obećao je da će već uskoro ponovno dovesti sjajne »Gelato Sisters« na neku od manifestacija koje organizira TZ Zadar.
Kostimirana zabava u Kneževoj nastavila se uz glazbu DJ-a dugo iza ponoći, a Zadarski karneval 2020. nastavlja se danas i sutra Zadarskim 057 Karnevalićem kojeg već po tradiciji organizira tim Radija 057, jednog od glavnih partnera TZ Zadar u organizaciji ovogodišnjeg karnevala. Očekuje se da će gradom u ta dva dana prodefilirati oko 1400 malih maškara.

Kategorija: 
Tag: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)