Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Diadora suspendirala Tomislava Kabića

16.02.2021. 10:16


Na Facebook stranici Košarkaškog kluba Diadora objavili su da je »Uprava Kluba nakon hitne telefonske skupštine na prijedlog predsjednika NO gosp. Marka Katalinića odlučila je pokrenuti stegovni postupak protiv predsjednika Kluba gosp. Tomislava Kabića«. Kao razlog ovakvog postupka navode »neprimjereni komentari upućenih s osobnog profila na društvenoj mreži Facebook«.
– Stegovnu komisiju čine Marko Kapitanović, Duje Popović i Donat Vidov, a gosp. Kabiću izrečena je mjera suspenzije s dužnosti predsjednika Kluba do kraja natjecateljske sezone te opomene, radi komentara kojima je prekršio Statut i odredbe općih akata Kluba, a samim time i narušio ugled Kluba – piše u obrazloženju. U nastavku teksta donosi se i Kabićevo priopćenje u kojem se suspendirani predsjednik »ispričava zbog ispada«.
– Iako je u pitanju bio afektirani osobni stav koji nikako nije službeni stav KK Diadore, ne opravdava, niti umanjuje štetu koju sam time nanio sebi, ali prvenstveno Klubu. Svjestan sam da moje privatno ponašanje mora biti usklađeno s funkcijom koja me Statutom i etičkim kodeksom kao klupskog čelnika obvezuje na određene standarde i da sam u svakom smislu pogriješio. Također se duboko ispričavam svim ostalima koje sam na bilo koji način uvrijedio i iskreno izražavam žaljenje te ovim putem molim za oprost. Žao mi je što su me prevladale emocije i što sam na bilo koji način umanjio radost osvajanja Kupa, posebice znajući kako su sve članice i članovi KK Diadore prvenstveno navijači KK Zadra, kao i uostalom svi žitelji ovog grada – napisao je Kabić i u nastavku priopćenja pojasnio svoje javno iznesene stavove ističući, između ostalog, kako je kao sportski djelatnik involviran u svakodnevne procese i da je »iz prve ruke uvidio svu trulež sustava te klasificiranje po principu ‘jednima majka, drugima maćeha’, pa tako jedna djeca u ovom gradu ne smiju iste stvari što druga djeca u ovom gradu smiju«. Kabić zaključuje:
– Prihvaćam sve mjere koje mi Klub i stegovna komisija dodjele te se zahvaljujem Predsjedniku Nadzornog odbora kao i njegovim članovima što su ovim transparentnim potezom pokazali meni, ali i svima ostalima kako jedan klub treba funkcionirati.