Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

TREĆA HNL JUG Tuta: Čekamo datum nastavka sezone Šarić: Nedostaju nam ogledne utakmice

16.02.2021. 10:22


Nastavak natjecanja u Trećoj HNL je pred vratima. Iako, točan početak proljetnog dijela sezone još uvijek je nepoznanica. Zna se da će prvo biti odigrano odgođeno 17. kolo koje se trebalo igrati prošle jeseni. Međutim, točan datum kada će se to dogoditi još uvijek nije poznat. Ili točnije, još uvijek nije službeno objavljen. Primorac (B) je jesenski dio sezone završio na 9. mjestu s 20 osvojenih bodova i gol razlikom 21:16. Ostvarili su Biograjci u tom periodu šest pobjeda, dva remija i sedam poraza u 15 odigranih kola. HV Posedarje je trenutačno na 14. mjestu s tri boda manje od Primorca i gol razlikom 17:30. Posedarci su pet puta slavili osvajanje tri boda, dvaput su se morali zadovoljiti remijem, a osam puta travnjak su napuštali pognutih glava. I jedni i drugii maksimalno su krenuli u ove pripreme, motiva ne nedostaje, ali mjere uzrokovane pandemijom koronavirusa predstavljaju određene probleme trenerima obje momčadi.


Mjere koče pripreme
– Pripreme teku dobro i po tom pitanju nemamo se za sada što žaliti – kazivao je Leo Šarić trener biogradskog Primorca kada smo ga nazvali krajem prošloga tjedna.
– Ono što nije dobro je da još uvijek ne znamo kada će se prvenstvo nastaviti. Iako se 27. veljače spominje kao datum kada će biti odigrano odgođeno kolo iz jesenskog dijela sezone, ništa službeno još uvijek nismo dobili u klubu. Vjerojatno će se odluka donijeti kada bude jasno hoće li i u kojoj mjeri doći do popuštanja ograničenja u svezi s pandemijom koronavirusa koja su trenutačno na snazi. A na nama je da nastavimo s treninzima i učinimo sve kako bi nastavak sezone dočekali potpuno spremni i na visokom stupnju forme. Naravno to neće biti lako učiniti s obzirom da nam nedostaju ogledne utakmice koje su osnova svakih priprema. Međutim, kako nama, tako i svima ostalima.
Kazao je strateg kluba iz kraljevskog grada i nekoliko rečenica o potencijanim pojačanjima, ali s imenima još uvijek nije hio izlaziti u javnost.
– Činjenica je da nam je treniranje otežano mjerama, ali i vremenskim nepogodama. Najprije smo imali period s mnogo kiše, a sada je opet gadno zahladilo. S obzirom na sve mogu kazati da pripreme teku vrlo dobro. Što se tiče ozljeda one se ne mogu izbjeći, ali na sreću radi se o onima lakše prirode. Što se tiče pojačanja neki od njih su već s nama i treniraju zajedno s momčadi, ali konačni sud o tome tko ostaje, a tko odlazi znat će se tijekom tjedna. U svakom slučaju sve ide zacrtanim smjerom – kazao je u kraćem razgovoru Leo Šarić.


Ništa prije ožujka
I Kristijan Tuta, trener HV Posedarja ima iste nedoumice kao i njegov kolega iz Biograda na Moru.
– Iskreno ne vjerujem da će se prvenstvo nastaviti 27. veljače. To bi bilo prerano, a ne vjerujem da će doći do popuštanja mjera koje je propisao stožer prije 1. ožujka. S obzirom na to sezona se ne može nastaviti prije ožujka. Uostalom, još uvijek nemamo mogućnost odigravanja oglednih utakmica, a to je osnova svakih priprema. Mnogo je tu problema s kojima se susrećemo u ovim teškim vremenima za sport. Međutim, s druge strane sretni smo što su nam napokon omogućeni treninzi i uživamo u tome. Na svakom treningu se vidi koliko je igračima nedostajao nogomet i to je ono što mi treneri moramo iskoristiti. Naravno, zbog uvjeta u ovom zimskom periodu ima nekolicina ozlijeđenih igrača, prije svega Vukadinović, ali 24-25 igrača je u punom pogonu i nemam se pravo žaliti na ništa u ovome trenutku.
Jedino što treneru Tuti pričinjava problem je netreniranje na njihovom igralištu Gordan Demo u Posedarju.
– Travnjak u Posedarju je saniran i sada »čuvamo« tu novu travu na našem igralištu. Zato smo prošloga tjedna trenirali na igralištu Arbanasa u Zadru. Vjerujem da se ubrzo vraćamo na naš travnjak gdje ćemo nastaviti s pripremama. Isto tako se nadam da će što prije biti donesena odluka o terminu u kojem će se nastaviti sezona kako bi mi treneri znali kako tempirati formu i treninge. Iako, ponavljam, to će biti jako teško ako se ne bude odigralo barem nekoliko prijateljskih ogleda – kazao je na kraju svog izlaganja Kristijan Tuta.