Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Vučetić: Motiv moje kandidature za gradonačelnika proizišao je iz ljutnje

16.02.2021. 14:42


Grad Zadar je danas jedna bolna, izigrana, besmislena i kruta kopija. On nije original, nije grad kakav bi trebao biti zbog toga što su mu oduzete emocije. Stoga je i moj motiv kandidature za gradonačelnika proizašao iz jedne ljutnje koja je motivirana, formirana i definirana mnogim primjerima. Uzmimo samo posljednji, Grad Zadar bira između linearnog akceleratora i pozajmice propalim klubovima iz kojih se kupuju Mercedesi. Grad je izabrao Mercedes umjesto zdravlja građana. Ukoliko netko želi živjeti u takvom gradu, a ne osjeća ljutnju, on je kopija koja živi u kopiji od grada, naglasio je na današnjoj konferenciji za novinare održanoj na gradskom Forumu, prof.dr.sc. Marko Vučetić, sveučilišni profesor i nezavisni kandidat za gradonačelnika Zadra na nadolazećim lokalnim izborima u svibnju iza kojeg stoji koalicija SDP-a, Akcije mladih i Centra.


Moto "Srcem za Zadar"
Cilj njegove kandidature jest, kako je istaknuo, pod motom "Srcem za Zadar", motivirati građane koji osjećaju svoje sugrađane i koji žele vidjeti budućnost Zadra kao grada koji skrbi o svojim ljudima, kao grada koji je sretan, solidaran i koji pripada suvremenom svijetu, da izađu na izbore i svojim glasom odluče kakav grad i život u njemu žele.
– Grad Zadar ima priliku na ovim izborima biti sve ono što sada nije i ono što je nekada bio, originalni Zadar. Svi koji su u stanju probuditi pozitivne emocije, koji osjećaju Zadar, koji shvaćaju da je srce onaj izvor iz kojeg nastaju najplemenitije stvari, iz kojeg se rađa budućnost, jer srce je središte iz kojeg nastaje i solidarnost, skrb i sretan grad, sada imaju priliku dići svoj glas za promjene, istaknuo je Vučetić.


Uz njega na konferenciji su bili nazočni predstavnici spomenute koalicije, kao i njihov kandidat za dogradonačelnika, Daniel Radeta, iz redova SDP-a. U ime Akcije Mladih medijima se obratio gradski vijećnik Ante Rubeša.




Nadstranačka priča
– Razlog našeg aktiviranja u lokalnoj politici je samo i isključivo socijalna dimenzija politike i to je razlog zašto smo krenuli u okupljanje i ujedinjenje cijele zadarske oporbe. Ovo je nadstranačka priča i upravo je Marko ta spona koja nas veže i daje nadu da će se ovaj grad u budućnosti razvijati kao zdrava sredina bez podjela, nepotizma i klijentelizma. Ovo nije osvetnička priča jer smatramo da svi stanovnici grada žele isto, boljitak i napredak. Želim pozvati sve one koji će se kandidirati na lokalnim izborima kroz ostale stranke i nezavisne liste da nam se pridruže, jer jedino zajedno možemo unaprijediti kvalitetu života svim sugrađanima, jer kada se ogole sve stranke i liste, u suštini svi smo mi samo "dica zadarska", poručio je Rubeša na današnjoj konferenciji.