Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

“Constructa” od 19. do 22. ožujka

Autor:

15.03.2009. 23:00
“Constructa” od 19. do 22. ožujka

Foto: Vedran SITNICA



S obzirom da se ovaj sajam održava u proljeće puno više izlagača će biti izloženo vani, no zbog promjene termina, i možda prebrze ponovne organizacije sajma, ove godine će nastupiti nešto manje izlagača, kazala je Pleša, naglasivši kako bi se ovog puta na sajmu trebalo pojaviti nešto manje, tek 40-ak izlagača


Drugi po redu međunarodni sajam gradnje i stanovanja “Constructa 2009.” održat će se u vremenu od 19. do 22. ožujka u pomoćnim dvoranama ŠC Višnjik.
Riječ je, naime, o sajmu koji je po prvi put u Zadru održan u studenom prošle godine, a čiji su organizatori Udruga poduzetnika i agencija Mediamax.
Ovo je zapravo prvi veliki zadarski sajam koji okuplja sve vodeće proizvođače i prodavače građevinske galanterije, mehanizacije, alata, hidroizolacije, elektroinstalacije, gospodarskih vozila, hortikulture, namještaja itd.
Romana Pleša, dorektorica sajma, napominje kako se ovogodišnji sajam održava pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske kao i Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, dok je partner i ove godine Hrvatska gospodarska gomora Županijska komora Zadar.
– Sudeći prema samo pozitivnim reakcijama ljudi vidimo da su izlagači i posjetitelji mahon zadovoljni prošlogodišnjim sajmom. Imamo i pozdanih informacija o tome da su se zahvaljujući prvom sajmu sklopili i brojni profitabilni poslovi. S obzirom da je ovo u Zadru nešto sasvim novo te da su poduzetnici prije morali putovati na ovakve događaje, logično je da je tvrtkama iznimno drago da to sada mogu učiniti u svom gradu, kazale je Pleša, istaknuvši kako je sajam polučio samo pozitivne kritike kako posjetitelja tako i gradskih vlasti.
Napomenula je također kako su osluškujući želje i sugestije prošlogodišnjih izlagača i brojnih poslovnih partnera, ove godine odlučili sajam Constructa organizirati u proljetnom terminu. Otvorenje sajma upriličit će se u četvrtak, 19. ožujka u 12 sati na južnom ulazu dvorane, a za posjetitelje će biti otvoren sve do 19 sati, dok će u petak, subotu i nedjelju otvoren biti u vremenu od 10 do 19 sati.
– Prošle godine je bilo 70-ak izlagača, a izloženi su bili u tri pomoćne dvorane u unutarnjem prostoru dok su se vanjski izlagači predstavili na tek jednom manjem dijelu otvorenog prostora. S obzirom da se ovaj sajam održava u proljeće puno više izlagača će biti izloženo vani, no zbog promjene termina, i možda prebrze ponovne organizacije sajma, ove godine će nastupiti nešto manje izlagača, kazala je Pleša, naglasivši kako bi se ovog puta na sajmu trebalo pojaviti nešto manje, tek 40-ak izlagača, no s obzirom na trenutačnu gospodarsku krizu koja je pogodila cijeli svijet, ona navodi kako se uopće organizacija ovog događaja može okarakterizirati kao veliki uspjeh.
– Potrebno je svakako čestitati tvrtkama koje su se odazvale i to prije svega na hrabrosti. Drago mi je da je veliki broj njih shvatio da je upravo u ovakvim uvjetima najvažnije dignuti se i krenuti dalje, a nikako ne posustajati, kazala je Pleša, naglasivši kako im ova proljetna organizacija sajma ipak više odgovara te da će ubuduće nastojati organizirati svake godine i to upravo u proljetnom terminu.