Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Juričević: Žele me pokolebati u ponovnoj kandidaturi

Autor: Suzana Bandić

15.03.2009. 23:00
Juričević: Žele me pokolebati u ponovnoj kandidaturi

Foto: Velimir BRKIĆ



Budući da u posljednje vrijeme nisam imao nikakvih razmirica, osim nekih sitnih političkih trzavica i podmetanja putem nekih lokalnih medija, pretpostavljam da me tim činom žele pokolebati u nakani da se ponovno kandidiram za načelnika – rekao je Juričević
Posedarskom načelniku Ivici Juričeviću nepoznati je počinitelj tijekom noći s nedjelje na ponedjeljak izbušio tri gume na njegovom osobnom automobilu, odnosno samo noć nakon što je na parkiralištu ispred takozvanih TIZ-ovih zgrada planula skupocjena “alfa” virskog načelnika Kristijana Kapovića.
Službena policijska verzija u vezi paljevine bila je, podsjetimo, kako je najvjerojatnije riječ o samozapaljenju uslijed tehničkog kvara, a takvu procjenu dali su na osnovu preliminarnih nalaza po obavljenom očevidu vodeći se činjenicom kako na licu mjesta nisu pronađeni nikakvi elementi koji bi ukazivali kako je riječ o podmetnutom požaru, odnosno o počinjenju kaznenog djela. Za razliku od Kapovićevog slučaja, ovaj Juričevićev je po tom pitanju sasvim jasan – nedvojbeno je riječ o namjeri i kaznenom djelu.
Naime, Jurčević je svoju “toyotu” zadarskih registracijskih oznaka posljednji put vozio u nedjelju u popodnevnim satima. Potom ju je parkirao u dvorištu svoje obiteljske kuće u Ulici Ante Starčevića u Posedarju, a vandalsko djelo primijetio je tek ujutro kada je krenuo na posao. Slučaj je prijavio policiji koja je na licu mjesta obavila očevid, a za nepoznatim počiniteljem se traga.
Sam Jurčević slučaj je kratko komentirao ističući kako u posljednje vrijeme nije imao nikakvih razmirica ni prijetnji koje bi upućivale na mogućeg počinitelja.
– Što da kažem!? Ima nas svakakvih! Ne sumnjam ni na koga konkretno i ne znam koji bi mogli biti motivi počinitelju. Budući da nisam u posljednje vrijeme imao nikakvih razmirica, osim nekih sitnih političkih trzavica i podmetanja putem nekih lokalnih medija, pretpostavljam da me tim činom žele pokolebati u nakani da se ponovno kandidiram za načelnika – rekao je Juričević podsjećajući kako ovo nije prvi put da ga se napada.