Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Planula “alfa” virskog načelnika Kapovića

Autor: Suzana Bandić

15.03.2009. 23:00
Planula “alfa” virskog načelnika Kapovića

Foto: Zvonko KUCELIN



Iako su u PU zadarskoj jučer izjavili kako je automobil koji vozi Kristijan Kapović planuo uslijed tehničkog kvara, javnost je skeptična jer je u pitanju nova “alfa”, ali više će se znati po okončanju dodatnih vještačenja


Osobni automobil marke “alfa romeo brera” zadarskih registracija koji koristi virski načelnik Kristijan Kapović, planuo je oko 3 sata tijekom noći sa subote na nedjelju u Veslačkoj ulici na parkiralištu ispred zgrade u stambenom kompleksu “TIZ”-a u kojoj je načelnik Vira iz redova SDP-a tek nedavno kupio stan.
Radi se o vozilu koje je u vlasništvu tvrtke Kapovićevog oca “Kapo-commerce”, a kako saznajemo, automobil je kupljen tek nedavno i to na “leasing” preko Hypo banke.
Uslijed požara koji je izbio na luksuznom automobilu nastala je velika materijalna šteta, a o njegovim uzrocima tek se nagađa s obzirom da se ni nakon obavljenog policijskog očevida koji je trajao sve do osam sati jučer ujutro, nije moglo sa sigurnošću reći je li on podmetnut ili je došlo do samozapaljenja uslijed kvara na instalacijama.
Vozilo je potom “otegljeno” u krug PU zadarske gdje će biti podvrgnuto dodatnim analizama i vještačenjima koje bi trebale otkloniti sve sumnje i razjasniti cijelu stvar.
– Prema prvim saznanjima možemo reći kako je najvjerojatnije riječ o samozapaljenju uslijed tehničkog kvara s obzirom da na mjestu događaja nismo pronašli ništa što bi ukazivalo na kazneno djelo. Međutim, da bi se to i potvrdilo, treba provesti dodatna vještačenja – izjavio je jučer Antun Novoselović, šef zadarske krim-policije koji je nadgledao očevid.
Inače, Kristijan Kapović jučer nije želio razgovarati s novinarima o paljevini svog automobila. Međutim, saznali smo ipak, kako je cijeli slučaj komentirao tek riječima kako u posljednje vrijeme nije imao prijetnji te da ne vjeruje da mu je požar namjerno podmetnut.
Spomenimo još da je Kristijan Kapović “alfu” posljednji put vozio u subotu poslijepodne te ju je oko 14 sati parkirao na mjesto gdje je i izgorjela.
Međutim, ostaje činjenicom da je Kapović ipak, stekao neprijatelje u vrijeme rušenja kuća na Viru, a prijetnjama koje su tada on i njegova obitelj primali, bavila se i zadarska krim policija.
Osim toga, bio je i sudionikom naguravanja u mjesnom kafiću u vrijeme stranačkih previranja na otoku, a nedugo potom bio je oštećen i njegov “passat”.
No više o svemu znat će se kadA budu poznati rezultati dodatnih vještačenja.
Što se pak, tiče službene strane ove “priče”, PU zadarska jučer se oglasila priopćenjem za javnost u kojem je stajalo kako je 15.03.2009. godine u 2.48 sati u Zadru na parkiralištu Veslačke ulice došlo do izbijanja požara na osobnom automobilu marke “alfa romeo brera” zadarskih registarskih oznaka u vlasništvu “Hypo-leasing kroatien d.o.o.” koje koristi tvrtka “Capocommerce d.o.o”. Djelatnici JVP Zadar su u 3.15 sati požar u potpunosti ugasili.
Na mjestu događaja od strane djelatnika PU zadarske obavljen je očevid te je vozilo prebačeno u prostor PU zadarske zbog obavljanja dodatnih očevidnih radnji. Prema prvim preliminarnim nalazima isključuje se mogućnost učina kaznenog djela te se pretpostavlja tehnički kvar kao uzrok požara.
– Prikupljaju se i izuzimaju tragovi za dodatna vještačenja u cilju utvrđivanja stvarnog uzroka požara – stoji na kraju priopćenja zadarske policije.