Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

FICC zasjeda u Zadru

Autor: Z L

15.03.2010. 23:00
FICC zasjeda u Zadru


Odlukom FICC – Međunarodnog saveza za kamping i karavaning iz Bruxellesa prvi put u povijesti hrvatskog kamping turizma, predsjednik FICC-a i FICC-Međunarodna federacija za kamping i karavaning održavaju svoj sastanak u Hrvatskoj u Zadru 19. ožujka 2010.godine u hotelu Kolovare u 10 sati.
FICC je najveći svjetski autoritet i federacija korisnika kamping usluga osnovan 1932. godine u Bruxellesu u Belgiji i ove godine bilježi 78 godina svojeg postojanja. U 78 godina svog postojanja prvi put održava svoj radni sastanak i vijeće u Hrvatskoj. To je i simboličan dokaz priznavanja kamping ponude Zadarske županije, a kamping djelatnicima i hrvatskim kampistima da FICC priznaje visoko mjesto Hrvatske u kampingu Europe i šire.
FICC se sastoji od 47 saveza u 33 države svijeta i ima preko 5 mil. aktivnih članova – obitelji.
Posebno je poznat u kamping svijetu po svojoj kartici “Camping carnet international” međunarodnom kamping karnetu kojim kao ovjerenom ispravom osigurava korisnike kamping usluga za određene rizike u kampiranju.
Vijeće FICC-a se organizira u Zadru zahvaljujući kvalitetnom prihvatu članova FICC-a i kampista za vrijeme FRIENDSHIP RELLY-a u kampu Zaton mjeseca lipnja prošle godine. Suorganizatori ovog radnog sastanka su Turistička zajednica Zadarske županije, Turisthotel d.d Zadar, Udruga kampista Hrvatske i Top Camping Hrvatska.
Tema vijeća je općenito stanje u branši, promocija FICC-ovog NEWS MAGAZINA koji izlazi prvi put i ima svoju premijeru u Zadru, oživljavanje kamperskih aktivnosti i članstva u ovom dijelu Europe te novosti iz rada FICC-a.
Sastanku će nazočiti predsjednik FICC-a , Portugalac Joao Alves Pereira te nacionalne kamperske organizacije iz okruženja te novi kandidati iz ovog dijela Europe. Za vrijeme boravka članovima vijeća Turisthotel Zadar i kamp Zaton organiziraju rezgledanje Zadra, stručni i kulturni program te zajedničko druženje.