Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Sačuvana radna mjesta za većinu zaposlenika

Autor: Suzana Bandić

15.03.2010. 23:00
Sačuvana radna mjesta za većinu zaposlenika

Foto: Tomislav JERAK



Od ukupno 29 zaposlenika, od kojih su tri djelatnice na porodiljskom dopustu, uspjeli smo zadržati 22, što je uspjeh s obzirom na štetu koju smo zbog požara pretrpjeli – rekao je Franc Avguštinčić, vlasnik zadarske Lesnine
Nakon što je prije mjesec dana u požaru prouzročenom kvarom na elektroinstalacijama u potpunosti izgorjelo 4500 metara četvornih skladišnog prostora i prodajnog salona zadarske Lesnine, pogon se vraća u stari prostor u Ulici Nikole Jurišića te se očekuje kako će do kraja ovog mjeseca ponovno započeti s radom.
– U tijeku je preseljenje u novi, odnosno stari prostor, iz kojega smo prošle godine odselili. Od ukupno 29 zaposlenika, od kojih su tri djelatnice na porodiljskom dopustu, uspjeli smo zadržati 22, što smatramo da je ipak uspjeh s obzirom na štetu koju smo zbog požara pretrpjeli – rekao je Franc Avguštinčić, direktor tvrtke Buba d.o.o. u čijem je vlasništvu zadarski salon namještaja Lesnina. Tri, četiri zaposlenika, koji su zbog smanjenja obima posla i preseljenja u manji poslovni prostor nakon požara koji je progutao oko 40 milijuna kuna vrijednosti, ostala bez svog radnog mjesta, vratit će se na posao ukoliko, odnosno čim se za to ukažu mogućnosti, kaže Avguštinčić, koji još uvijek zbraja štetu i čeka isplatu od osiguravajućih društava Triglav i Jadransko osiguranje.
– Čeka nas mukotrpan i naporan rad, a pitanje je hoćemo li uopće ikada uspjeti nadoknaditi gubitke s obzirom da nam je sva dokumentacija uništena. Dio je izgorio, a dio važnih dokumenata potrebnih za ishodovanje odštete uništen je vodom prilikom gašenja požara. Međutim, sretni smo što se ipak vraćamo na posao i što uspijevamo nadoknaditi štetu svim kupcima koji su do požara naručili i avansirali robu – istaknuo je Avguštinčić dodajući kako se ujedno nada da će se svi njihovi kupci ponovno vratiti u Lesninu.