Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Upitno otvaranje škole u Svetom Filipu i Jakovu

Autor: Boris Kupčak

15.03.2010. 23:00
Upitno otvaranje škole u Svetom Filipu i Jakovu

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Sredstava za uređenje školskog okoliša su potrošena, a bez toga nećemo dobiti uporabnu dozvolu, kazala nam je ravnateljica OŠ Sv. Filip i Jakov, Katica Eškinja dodajući kako je novac koji je prema troškovniku bio namijenjen za uređenje okoliša potrošen za dizalo i dimnjak
Nastava u novoizgrađenoj osnovnoj školi u Sv. Filip i Jakovu trebala je početi još početkom ove školske godine, no tada još uvijek nisu bili završeni radovi.
Kako doznajemo, radovi na školi trebali bi biti završeni u travnju, ali još uvijek nije jasno kada bi se tamo mogla početi održavati nastava.
– Sredstava za uređenje školskog okoliša su potrošena, a bez toga nećemo dobiti uporabnu dozvolu, kazala nam je ravnateljica OŠ Sv. Filip i Jakov, Katica Eškinja dodajući kakoo je novac koji je prema troškovniku bio namijenjen za uređenje okoliša potrošen za dizalo i dimnjak, koji je tvrtka Projektgradnja zaboravila staviti u troškovnik.
– Na početku prošle školske godine, kada smo se trebali useliti u školu, radovi nisu bili završeni. Sada je gotovo sve završeno, a kako su nam rekli, radovi će biti završeni do 30. travnja. Sada nam je najveći problem to što nema novca za uređenje okoliša, a bez toga ne možemo dobiti uporabnu dozvolu, istaknula je Eškinja dodajući kako je taj novac bio predviđen u projektu, ali je, kaže, nestao u radovima.
– Općina je napravila više nego što je trebala i do sada su dali dosta više novca nego je bilo predviđeno po projektu. Financirali su teren, koji je bio uknjižen na Hrvatske šume, financirali su dodatne učionice. Općina je dala preko 7 milijuna kuna, kaže Eškinja dodajući da je cijela škola izgrađena sredstvima iz međunarodnih fondova CEB-V.
– Projekt za školu je prošao na natječaju, tvrtka je napravila troškovnik u kojem je nastala spomenuta pogreška. Osim toga, trebala je doći i kompletna oprema za dvoranu, a sada je nećemo dobiti, kazala je Eškinja ponovivši kako bez uređenog okoliša, škola ne može dobiti uporabnu dozvolu.
– Općina Sv. Filip i Jakov se obvezala kako će nekako smoći ta sredstva, išli su u Zagreb i ne znam hoće li išta uspjeti. Nije mi jasno dokle je to došlo, imat ćemo nezgodnu situaciju ako to ne bude gotovo do jeseni, roditelji će se buniti, zaključila je Eškinja.