Subota, 11. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Nasadi zaposlili deset osoba

15.03.2011. 23:00
Nasadi zaposlili deset osoba


Prošle godine sa Zavoda nam je pristiglo 10 muškaraca, a ove godine čak smo dobili nekoliko žena. Posao koji obavlja desetero radnika obuhvaća plijevljenje, čupanje trave, odnosno održavanje gredica, navodi Grdović


Tvrtka Nasadi u  suradnji sa Zavodom za zapošljavanje, Područni ured  Zadar, početkom ožujka zaposlila je deset osoba koje se  već duže vrijeme na Zavodu  vode kao nezaposlene. Ravnatelj zadarskog Područnog  ureda Željko Marić kazao je  da su zaposlene osobe koje su  dugotrajno bez posla te su im  smanjene šanse za zapošljavanje.
– One osobe koje su od  jedne do dvije godine na Zavodu, njih subvencioniramo  sa 75 posto, dok one koji su  od dvije do tri godine 85  posto. Sto posto subencioniramo osobe koje su na Zavodu evidentirane kao nezaposlene više od tri godine,  pojašnjava Marić.
Direktor Nasada Hrvoje  Grdović kazao je da su već  prošle godine u vrijeme kad  počinju intenzivniji radovi na  održavanju javnih površina  imali potrebe za većim brojem radne snage.
– Tako smo uzeli sa Zavoda  deset radnika koji su radili na  održavanju javnih površina  šest mjeseci. Isto smo ponovili i ove godine. Prošle  godine sa Zavoda nam je  pristiglo 10 muškaraca, a ove  godine čak smo dobili nekoliko žena. Posao koji obavlja desetero radnika obuhvaća plijevljenje, čupanje trave, odnosno održavanje gredica. Dakle, radi se o radovima koji ne zahtijevaju  posebnu izobrazbu, navodi  Grdović.
S obzirom na to da je mogućnost zapošljavanja u tvrtki  dopuštena samo osobama koje su na Zavodu minimalno  godinu dana, svake godine  Nasadi dobiju novu radnu  snagu koja do sad nije imala  priliku raditi kod njih.
– Kad sagledamo opsežnost  radova na javnim površinama,   imamo potrebu za novom radnom snagom. No zbog organičenosti sredstava za sada  smo zadovoljni i s radnicima  koji k nama dođu sa Zavoda  tijekom sezone, zaključuje  Grdović.