Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Očišćena uvala Brbišćica

15.03.2011. 23:00
Očišćena uvala Brbišćica


ŠRD “Kornat” iz Sali  prošlog je vikenda održao prvu akciju prema svom zacrtanom planu aktivnosti za  ovu godinu. Naime, kako su  članovi ovog nanovo oformljenog kluba na nedavno  održanoj skupštini dogovorili,  postavili su sebi za cilj  čišćenje otočnih lučica, uvala i  prirodnih plaža na otoku.
Prva na redu je bila uvala  Brbišćica na vanjskoj strani  Dugog otoka prema otvorenom moru, paralelno s mjestom Brbinj. Ova dugootočna  uvala jedna je od prekrasnih  prirodnih plaža kakvim ovaj  otok obiluje i ljeti je puna  brojnih izletnika i kupača. U  spomenutoj akciji je sudjelovalo 20 članova kluba koji  su s naplavinama i nečištoćom  što su je morske struje donijele na plažu napunili 30-ak  velikih plastičnih vreća.
 Nakon uspješno obavljenog  posla saljski ribiči su se zadovoljni vratili svojim  kućama. No na tome ne misle  stati te proljetnih i ljetnih  mjeseci planiraju slične akcije. Već polovinom travnja  organizirat će čišćenje podmorja u luci Sali, u čemu će  im pomoći ronioci iz KPA iz  Zadra i jednog ronilačkog  kluba iz Zagreba. U svibnju se  spremaju na čišćenje okoliša  u PP Telašćica s djelatnicima  Parka. Kroz ljetnu sezonu  upustit će se u povremene  akcije ekološke naravi po  nautičkim lučicama duž otoka.