Projektant bolničke kuhinje potražuje dodatnih 200 tisuća kuna

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
AB FORUM od OB Zadar potražuje 200-tinjak tisuća kuna

Nakon što je zadarsku Opću bolnicu u sudnicu zadarskog Trgovačkog suda doveo spor oko potraživanja za projektom prvotno nepredviđene radove s tvrtkom Lavčević d.o.o., izvođačem radova na bolničkoj kuhinji, slučaj se jučer ponovio i s tvrtkom AB FORUM d.o.o. koja je izrađivala projektnu dokumentaciju.

Tvrtka AB FORUM d.o.o. Zadar, naime, za dodatnu projektnu dokumentaciju koju je sačinila u vrijeme kada se gradila bolnička kuhinja potražuje priznanje dodatnih potraživanja od 200-tinjak tisuća kuna putem svog pravnog zastupnika. Taj iznos, jednako kao u sporu s izvođačem radova pravna zastupnica Opće bolnice Zadar, Vedrana Vitlov osporava. Vitlov je, naime, istaknula kako Bolnica tu dodatnu dokumentaciju na koju se poziva projektant ne posjeduje te da ju nikada nije ni zaprimila, a niti potraživala. Stoga je, kako bi dokazao opravdanost izdanog računa na iznos od oko 200 tisuća kuna, pravni zastupnik tvrtke AB FORUM sutkinji Ardeni Bajlo, koja vodi ovaj spor, predložio angažirati sudskog vještaka građevinske struke koji bi svojom stručnom ekspertizom utvrdio koji su radovi izvedeni po prvotnoj dokumentaciji, a koji po dodatnoj odnosno je li ona uopće sačinjena. Sutkinja Bajlo taj je prijedlog prihvatila pa će se novo ročište za nastavak suđenja zakazati nakon što vještak obavi i dostavi nalaze svog vještva.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno