Radnici čekaju svoje plaće

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
HZZ je jučer zaprijetio da će aktivirati mjenicu, ako se u TZ Obrovac pismeno ne očituju gdje je završio novac

Nakon deset godina  „stažiranja" na zavodu za zapošljavanje, Veronika Gluhačić (56) iz  Karina doživjela je da joj se ponudi  posao. Zahvaljujući programu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Veronika Gluhačić i još petoro nezaposlenih osoba s dužim stažem na  Zavodu, zaposlili su se privremeno u  Turističkoj zajednici Grada Obrovca.  Međutim, plaće nikako da stignu na  njihov račun.

- Zaposlila sam se na poslovima  održavanja narodnih nošnji s plaćom  od 2.500 kuna na mjesec. Dobili smo  svega dvije plaće, a 19. ožujka nam  istječu šestomjesečni ugovori. Gdje  je naš novac, pitam se jer znamo da  je HZZ unaprijed isplatio turističkoj  zajednici sredstva za naše plaće i  obveze, a od odgovornih nema odgovora kada ćemo ga dobiti, rekla je  Veronika Gluhačić.

Prst odgovornosti je uperen na  poznatu, ali kontroverznu obrovačku političarku i gradsku vijećnicu  Đurđicu Roupec. Roupecova je u to  vrijeme mijenjala direktoricu TZ-a  Obrovac Dijanu Koščić koja je bila  na porodiljnom dopustu. U svom  komentaru, Koščićeva je samo rekla  da ne može vjerovati što se dogodilo  te da bi ona sigurno isplatila zaslužene plaće svojim djelatnicima.  Veroniku Gluhačić su sve do jučer  zavlačili s odgovorom na pitanje gdje  je njena plaća, dok nije cijeli slučaj  prijavila HZZ-u. HZZ je jučer zaprijetio da će aktivirati mjenicu, ako  se u TZ-u Obrovac pismeno ne  očituju gdje je završio novci. Radi se  o ukupno 115,119.86 kuna strogo  namjenskih sredstava koji se odobravaju po posebnim programima  HZZ-a za dugotrajno nezaposlene  osobe i ne smiju se koristiti u druge  svrhe. Nakon intervencije obrovačkog gradonačelnika Ante Župana, oglasila se i Roupec.

- Turistička zajednica Grada  Obrovca je u prosincu 2010. očekivala stanoviti priliv sredstava koji se  nije realizirao. Stoga smo upotrijebili novac od HZZ-a za podmirenje svojih obveza. To su djelatnici  znali jer sam im ja objasnila. Jedan  dio novca bit će im isplaćen već  danas, a drugi do kraja tjedna, vidno  uznemirena govorila je Đurđica  Roupec.

Na kraju, ostaje za vidjeti kako će  na sve to reagirati HZZ, a obrovačkoj vlasti koje su to obveze u  prosincu Turističkoj zajednici  Obrovca važnije od isplate plaća  svojim djelatnicima koji su pošteno  odradili svoj posao. U HZZ-u su  nam potvrdili da njihove novce TZ  Obrovac nije smjela koristiti za podmirenje obveza iz tekućeg poslovanja.

Kategorija: 
Tag: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika lokalac
Da je po mome gospoda Roupec bi pod hitno dobila OTKAZ i zabranu zaposljavanja u bilo kojoj drzavnoj instituciji u Hrvatskoj, a ujedno bih joj odbio pravo na bilo kakve naknade od socijale ili HZZO_a. Tako bih ja radio da imam ovlasti pa nek se pita kad ce opet tako nesto napraviti, ona, a i bilo tko drugi sta radi takve stvari postenom malom radnom narodu. MIJENJAJTE ZAKONE!!
Slika korisnika oči
Gospođa Roupec sve što radi ima podršku aktuelne obrovačke vlasti da nije tako ne bi bila tu gdje je ,dok su drugi na HZZO-u ona se uvukla gdje je god stigla .Ovaj članak nije za događaje već za crnu kroniku.