Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Uz račun – brošura

15.03.2011. 23:00
Uz račun – brošura


Temeljni cilj je smanjenje količine proizvedenog otpada te povećanje količine odvojeno prikupljenog otpada koji bi se reciklirao i ponovno koristio. Tako su u ovom lijepo ilustriranom priručniku jasno naglašeni vrsta otpada, način odlaganja te koristi ako se s njim pravilno postupa, kazao je Pešić


Ovih su dana žitelji grada Biograda uz račune za odvoz  smeća primili i priručnik za  postupanje s otpadom. Poznato je, naime, da su Grad  Biograd i Komunalno poduzeće Bošana d.o.o. inicijatori  projekta selektivnog prikupljanja otpada, kazao je Krunoslav Pešić, direktor Bošane.  Ovaj priručnik, dodao je on,  napisan je s namjerom da se  podigne svijest žitelja grada o  očuvanju prirode i okoliša, ali  isto tako da ih se upozna s  načinom postupanja s posebnim kategorijama otpada.
– Temeljni cilj je smanjenje  količine proizvedenog otpada  te povećanje količine odvojeno prikupljenog otpada koji  bi se recikliralo i ponovo koristio. Tako su u ovom lijepo  ilustriranom priručniku jasno  naglašeni vrsta otpada, način  odlaganja te koristi ako se s  njim pravilno postupa, kazao  je Pešić.
Primjerice, može se doznati  kako i kamo s PET ambalažom, staklom, organskim,  glomaznim, metalnim, EE,  automobilskim, metalnim i  opasnim otpadom. Zatim kamo sa starim gumama, starom  odjećom i obućom. To su zasigurno vrlo korisne informacije jer se tome do sada nije  pridavala posebna pozornost.  Ova korisna knjižica napomena i uputa o načinu postupanja s otpadom trebala bi biti  znatan doprinos očuvanju prirode i okoliša, a tiskana je pod  sloganom “Za čišći i ljepši Biograd”.