Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Zgrada Učilišta dobiva krov

15.03.2012. 23:00
Zgrada Učilišta dobiva krov


Nakon ove faze slijedi i kompletno unutarnje uređenje kinodvorane koja će u svom novom izdanju imati 400 sjedećih mjesta, a bit će prilagođena višestrukim namjenama


U sklopu radova koji se obavljaju na zgradi Pučkog otvorenog učilišta započelo je postavljanje krovne konstrukcije, koje bi trebalo biti dovršeno za desetak dana.
U POU-u su nas informirali da djelatnici upravo podižu željeznu konstrukciju za krovište koje će obuhvatiti novi, dograđeni dio Gradske knjižnice Biograd te kinodvorane. Nakon što se podigne željezna konstrukcija na cijelom ću se prostoru postaviti lim i termo izolacija. Na taj će način biti dovršena treća faza radova na ovom projektu čija se ukupna vrijednost procjenjuje na oko 16 milijuna kuna. Nakon ove faze slijedi i kompletno unutarnje uređenje kinodvorane koja će u svom novom izdanju imati 400 sjedećih mjesta, a bit će prilagođena višestrukim namjenama. Teško je reći kada će ova faza biti dovršena i kada će dvorana biti u funkciji, no nastoji se taj dio posla što prije privesti kraju. Potom slijede i daljnji radovi na Gradskoj knjižnici, gdje će se nakon krova moći prići radovima unutarnjeg uređenja. I ovi će radovi biti znatni te će za njih trebati nešto više i vremena i financijskih sredstava. Projekt zajednički financiraju Ministarstvo kulture i Grad Biograd. Napomenimo da će, nakon što sve bude završeno, svoje mjesto ispod krova zgrade POU-a naći i Gradska glazba Biograd.