Bruno Ćurko: Naši projekti prepoznati su u inozemstvu

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Autor: 
mala filozofija_curko
Adam VIDAS
Bruno Ćurko, prošle godine izabran za predsjednika Udruge

Udruga Mala filozofija iz godine u godinu sve je aktivnija. Uz već nam dobro poznate programe u Gradskoj knjižnici Zadar tu je niz drugih aktivnosti kojima se bave članovi udruge. prošle godine, 24. kolovoza održana je Izborna skupština Udruge. Za novog predsjednika Udruge izabran je dr. sc. Bruno Ćurko. Dva mjeseca prije delegaciju udruge primio je predsjednik Republike Hrvatske dr. sc. Ivo Josipović. Predsjednik Josipović je podupro rad Udruge Mala filozofija te je najavio daljnju potporu radu Udruge kao i pomoć u pronalaženju adekvatnog prostora za Udrugu.

U lipnju 2012. je održana svečana dodjela diploma i konferencija u Gradskoj knjižnici Zadar. Diplome su podijeljene svim učenicima koji su sudjelovali na prošlogodišnjem ciklusu projekta "Pogled u vlastito mišljenje" Učenici iz drugih županija koji su sudjelovali u prošlogodišnjem projektu, prisustvovali su konferenciji putem video Skypa. Mjesec dana prije Ivana Kragić i Bruno Ćurko sudjelovali na prvoj TEDx konferenciji u Splitu na temu neformalnog obrazovanja s predavanjem "Učenje za kvalitetno mišljenje".

Inače, školske godine 2012./2013. projekt "Pogled u vlastito mišljenje" provodi se u OŠ "Stjepana Radića", Bibinje, OŠ ŠIme Budinića, Zadar, OŠ Zadarski otoci, Zadar, Gradska knjižnica Zadar, OŠ "Petar Zoranić" Nin, OŠ "Bukovac", Zagreb, OŠ "Petar Preradović" Zagreb, Gradska knjižnica i čitaonica Vunkovci, OŠ Kman Kocunar Split, Gradska knjižnica Novska, OŠ Ivana Gorana Kovačića Vinkovci i SPES Mostar.

U suradnji s Gimnazijom Vladimira Nazora ostvario se još jedan novi projekt "More i obalno područje - mjesto za promišljenije o prirodi".

Petnaest polaznika, redom učenika prvih razreda Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole u Zadru od 25. veljače do 31. ožujka 2012. sudjelovalo je u novom projektu "Umjetnost demokracije".

Mala filozofija partner je projekta ETHOS: "Etičko obrazovanje u osnovnim školama i vrtićima za održivu i dijalošku budućnost".

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno