Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Konvoj za Vukovar kreće 22. ožujka

Autor: Anamarija Bilan

15.03.2013. 23:00
Konvoj za Vukovar kreće 22. ožujka

Foto: Zvonko KUCELIN



Uz božićnu akciju, pokazala se potreba organizirati i jednu humanitarnu akciju pred Uskrs. Ovo je 15. akcija i nismo se umorili čineći dobro i nećemo se umoriti iako bismo voljeli da ne moramo ovo činiti već da Vukovarci sami mogu zaraditi za kruh, rekla je časna sestra Melhiora Biošić


Na jučerašnjoj konferenciji za novinare najavljena je 15. humanitarna akcija “Vukovaru za dar”, u kojoj sudjeluju brojne škole i vrtići, tvrtke i građani Zadarske županije, a konvoj sa skupljenom pomoći za gotovo 1.000 vukovarskih obitelji kreće u petak 22. ožujka u 8 sati.
– Uz božićnu akciju, pokazala se potreba organizirati i jednu humanitarnu akciju pred Uskrs. Ovo je 15. akcija i nismo se umorili čineći dobro i nećemo se umoriti iako bismo voljeli da ne moramo ovo činiti već da Vukovarci sami mogu zaraditi za kruh. Zato apeliramo na sve građane, sve škole, vrtiće, tvrtke, poslali smo apel svim načelnicima i gradončelnicima, da pomognu. Ne treba slati odjeću ili slatkiše, već osnovne namirnice – brašno, ulje, šećer, tjesteninu, rekla je časna sestra Melhiora Biošić, predsjednica Hrvatske katoličke udruge medicinskih sestara i tehničara Zadar koja uz supokroviteljstvo Zadarske županije i Grada Zadra organizira ovu humanitarnu akciju.
Uz nju su na konferenciji za novinare bile Milena Ikić, iz Zadarske županije, Anita Gržan Martinović i Dorotea Kamber Kontić iz Grada Zadra, Igris Smrkinić iz ROS medija, Marko Marin, ravnatelj OŠ Šimuna Kozičića Benje te Zoran Martinović iz Odlagališta Sirovina, koji već godinama podupiru ovu akciju.
U Županiji su odlučili dati 10.000 kuna za akciju, iz Grada su također zahvalili na mogućnosti sudjelovanja u akciji, a gradski vrtići i škole su dobile popis artikala koje treba prikupiti.
 – I ove godine naša škola bit će otvorena za sve koji žele donijeti pakete pomoći pa će tako 20. i 21. ožujka škola biti otvorena od 7 ujutro do 7 navečer, a u petak 22. ožujka, na dan odlaska konvoja bit će otvorena od 6.30 ujutro, tako da svi mogu donijeti pomoć, rekao je Marko Marin. Dodali su da akcija ne bi bila moguća bez pomoći Zlatka Marinovića iz Odlagališta Sirovina, čiji šleperi prevoze pakete do Vukovara.
Istaknuli su da će dan prije polaska konvoja, 21. ožujka, na Narodnom trgu biti organizirana akcija u sklopu koje će se postaviti štandovi na kojima će se prodavati ručni radovi djece iz vrtića i škola i kolačići te će se na taj način pokušati skupiti što više novaca.
 – Pozivamo sve građane koji će sljedeći četvrtak biti u gradu da prošetaju trgom i zastanu i doniraju koju kunu za Vukovar, rekla je Igris Smrkinić.