Bajkovita kolekcija inspirirana pjenom valova

Slika korisnika admin

Biogradska modna dizajnerica Klara Ivanović koja stvara pod brendom Carol, nedavno je izbacila novu kolekciju: „Lady of the Lake". Kako ističe inspirirala ju je priroda, konkretno pjena valova i odsjaji vode koji lome svjetlost. Kampanja je snimana na Vranskom jezeru, a zaštitno lice je manekenka Antonija Vučetić iz agencije Colors.

- Ideja je bila povezati teksture tekstila s pojavama u prirodi, pa tako volani oponašaju valove, a srebrni detalji odsjaj sunčevih zraka na površini vode. Transparencijom tekstila nastojala sam postići mekanu i lepršavu siluetu koja ocrtava žensko tijelo blagim linijama. Izabrala sam materijale kao što su til, svila, cadi, muslin i čipka, koji držim da jako dobro imitiraju pjenu valova i transparenciju vode, ističe dizajnerica.

Baza kolekcije je rekonstrukcija košulje s couture elementima. Svaki odjevni element, naime, razrađen je do najsitnijih detalja te svaki komad priča priču za sebe. Oslikani dijelovi na haljini daju poseban efekt, kao i nijansirani i bojani cvjetići čipke na bluzama. Obrubi rišlje čipke i čipkasti dijelovi u kolekciji imitiraju siluetu čipkastih nanosa valova, koji su rasuti po stijenama.

Klara dodaje kako je novu kolekciju osmislila tako da svaka žena i djevojka može pronaći nešto za sebe, od elegantnih i romantičnih haljina pa do unikatnih vjenčanica. Njezino je modno promišljanje stoga i ovaj put, ne samo površno praćenje trendova, nego osluškivanje svih aspekata života jedne žene. Klarina je specifičnost izrada unikata, često razrađenih i na bazi želja svojih klijentica s kojima individualno radi.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno