Predstavljamo stipendiste Grada Zadra - inspiriraj se!

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika valentinam
SAJAM STIPENDIJA U ZADRU 22. OŽUJKA
Središnje mjesto za informiranje o mogućnostima studiranja i financiranja studija na Sajmu imat će Grad Zadar, Sveučilište u Zadru, te Hrvatska gospodarska komora - Županijska komora Zadar
Sajam stipendija izaziva veliki interes

Institut za razvoj obrazovanja i Grad Zadar organiziraju drugi Sajam stipendija i visokog obrazovanja u Zadru koji će se održati su četvrtak, 22. ožujka od 11.00 do 17.00 sati u prostoru Arsenala. Na Sajmu stipendija i visokog obrazovanja u Zadru predstavljaju se stipendije i drugi oblici financijske potpore za studiranje, studijski programi i šira obrazovna ponuda dostupna srednjoškolcima, studentima i mladim profesionalcima za visoko obrazovanje u Hrvatskoj i inozemstvu. Središnje mjesto za informiranje o mogućnostima studiranja i financiranja studija na Sajmu imat će Grad Zadar, Sveučilište u Zadru, te Hrvatska gospodarska komora - Županijska komora Zadar.

Grad Zadar, glavni partner Sajma

Grad Zadar, glavni partner Sajma, odličan je primjer lokalne samouprave koja dodjeljuje 100 stipendija godišnje učenicima i studentima te na taj način motivira izvrsne, potpomaže one kojima je to najpotrebnije i potiče one koji se odluče obrazovati za deficitarna zanimanja.

Tea, Frane, Deni i Sandro, osim što su stipendisti Grada Zadra, ujedno su četiri perspektivne i ambiciozne mlade osobe, uspješne u područjima kojima se bave. Tea Vidaić je profesorica hrvatskog jezika u Pomorskoj školi u Zadru, a uz to je i mlada kantautorska zvijezda svog grada.

- Potpora Grada Zadra tijekom studiranja mi je bila jako važna da bih mogla podmiriti različite studentske i životne troškove koji ponekad i nisu bili baš maleni, prisjetila se Tea svog razdoblja studiranja, koje je sad iza nje.

Student zadnje godine Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu, Frane Miljković trenutni je stipendist Grada Zadra.

- Stipendija značajno olakšava meni, a još i više roditeljima, moj boravak u Zagrebu. Naravno, lijepo je kad se tvoj trud i rad prepozna i nagradi što onda daje jednu dodatnu motivaciju za koju mislim kako je svakome potrebna tokom studija, kaže Miljković.

Deni Mišlov, mladi poduzetnik, vlasnik tvrtke koja se bavi software inženjeringom u automobilskoj industriji pod nazivom "Galo industries" smatra kako lokalna samouprava može studentima dati potvrdu da su njihovi rezultati zapaženi i cijenjeni.

Ne odustajati na prvom problemu

Sandro Dujmenović je uspješan grafički dizajner koji je prije dvije godine otvorio vlastiti studio SDDS.

- Lokalna samouprava treba stvoriti uvjete poslodavcima za što lakše i neometano poslovanje, uz preduvjet poštovanja svih zakona i propisa, a time stvarajući nova kvalitetna radna mjesta za korisnike tih istih stipendija, istaknuo je Sandro važnost povezivanja i umrežavanja obrazovnog i realnog sektora.

- Nemojte odustajati na prvom problemu, niti drugom, a niti na dvadesetom. Svaki problem je prilika da steknete novo iskustvo, poručio je Deni.

Posebna novost na ovogodišnjem Sajmu u Zadru bit će svečana dodjela stipendija Grada Zadra kao javna pohvala za sve one koji su svojim radom pokazali marljivost i upornost. Uz svečanu dodjelu stipendija, posjetitelje Sajma očekuje više od 25 izlagača iz Hrvatske i čak 8 zemalja Europe i Sjeverne Amerike.

 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno