Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Dvanaesto izdanje manifestacije okupilo više od 50 izlagača

16.03.2019. 17:05
Dvanaesto izdanje manifestacije  okupilo više od 50 izlagača


Slatko da slađe teško može biti, započeo je danas 12. Festival vjenčanja Zadar. U organizaciji Udruženja obrtnika Zadar, u Ilirijinom Arsenalu, ponovo su se okupili obrtnici i poduzetnici, vezani djelom ili u potpunosti za vjenčanja, ove godine njih nešto više od 50, kako bi u dva dana događanja prezentirali svoju ponudu.
"Slatki" program
Na programu su bili, zapravo još uvijek jesu, s obzirom da Festival traje i sutra: saloni vjenčanica i svečanih haljina, frizerski i kozmetički saloni, cvjećarnice, fotografi, slastičari, restorani i sale za vjenčanja, zlatari kao i desetak drugih poduzetnika, van navedenih kategorija, a čije profesionalno djelovanje također ima neke poveznice s danom „D“. Voditeljica događanja bila je Tamara Šoletić, a program je, spomenuto, počeo – slatko. 
Festival su otvorili slastičari, obrtnici i tvrtke koji proizvode slastice, poredani jedan za drugim na velikom stolu koji je okruživao pistu, pun kolača, krema u posudama, torti… kako nepcu, tako, bez bilo kakve zadrške, i oku ugodnih slastica. Taj se dan trebalo pokazati i osvojiti potencijalne mladence pa se nije štedjelo, kako za spomenutom trpezom, tako i po štandovima, gdje su slastičari također imali svoje mjesto. 
Degustacija je bila po principu donacija, a novac se prikupljao za udrugu Cukrići Zadar, koja okuplja djecu oboljelu od dijabetesa i njihove roditelje. Svoje su slastice prezentirali: Fantazija d.o.o., Tortica Zadar , Redpoint, TH Catering-Turistihotel, Pastry shop L'orchidee te Mali Princ torte i kolači Zadar. I dok su posjetitelji uživali u slatkom, Tamara je s mikrofonom obilazila štandove, razgovarajući i s nekolicinom prisutnih, informirajući sve okupljene i o Cukrićima, kao i o ovogodišnjem Festivalu, zapravo izlagačima.
Sutra je na programu degustacija proizvoda ugostiteljskih radnji. Program počinje također u 12 sati a predstavit će se: Angelus Catering , Konoba & Catering Berekin, Catering Gušti & Mirabilis , Ilirija d.d. – Biograd, Konoba KAMEN, Flamingo Sala Za Vjenčanja, Sala za vjenčanja Diamond, TH Catering – Turistihotel i Marina Dalmacija – Beach Club Portus. Dvanaesto izdanje Festivala vjenčanja zaključit će modna revija, koja je na programu u 18 sati.