Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

BRYON ALLEN VIŠE NIJE IGRAČ KK ZADAR

16.03.2020. 16:05


Košarkaški klub Zadar i američki igrač Bryon Gregory Allen s današnjim danom postigli su dogovor o sporazumnom raskidu suradnje.
27-godišnji Amerikanac priključio se zadarskim redovima još krajem kolovoza 2019. godine, a kako će biti značajno pojačanje pokazao je sjajnom igrom još na otvaranju pripremnog turnira “Zadar Basketball Tournament 2019.” u Krešinom domu, na kojem je predvodio Zadar u pobjedi protiv ruskog Khimkia s 90 – 82, ubilježivši pritom 22 poena.
Ipak, početak sezone za zadarski sastav nije krenuo po planu u ABA ligi, ali Bryon Allen svoje zadatke odrađivao je poprilično uvjerljivo.
Upravo s današnjim danom očekivao se Allenov povratak na parkete u kojem je ponovno trebao biti jedan od predvodnika zadarske igre, nakon što je u posljednjem susretu regionalnog natjecanja protiv Koper Primorske izostavljen s popisa igrača koji su konkurirali za dvoboj. No, pobjeda protiv beogradskog FMP-a i poraz na nedavnom gostovanju u Velikoj Gorici pokazali su se kao posljednji nastupi američkog košarkaša u dresu Zadra, što se tiče ABA i HT Premijer lige.
188 centimetara visoki branič je za Zadar u sklopu regionalnog natjecanja i devetnaest utakmica u koliko je nastupio u prosjeku bilježio 18.2 poena, 4.2 skoka, 3.2 asistencije i 1.3 ukradene lopte po susretu. Svakako treba istaknuti kako je u značajnim pobjedama Zadra redom protiv Cedevite Olimpije, Crvene Zvezde i u uzvratnoj utakmici protiv Budućnost VOLI jednu od najvažnijih uloga imao upravo Bryon Allen.
U Prvenstvu Hrvatske Amerikanac je participirao s nešto manjom minutažom, ali svejedno bio na solidnom prosjeku od 11.8 poena, 4.3 skoka, okruglih 5 asistencija i 1.8 ukradenih lopti po utakmici.
Prije točno mjesec dana Allen se uz svoje suigrače u Zadru, nakon dugih trinaest godina, koliko se čekalo na najdraži zadarski trofej okitio i naslovom pobjednika Kupa Krešimir Ćosić 2020., s čime se svojevrsno upisao i u povijest zadarske košarke.
Bryon Allen još prije nekoliko dana otputovao je u Washington (SAD), a ovim putem želimo mu sve najbolje u daljnjoj profesionalnoj karijeri, uz puno košarkaških uspjeha te mu se zahvaljujemo na svemu.(KK Zadar)