Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Divna Peraić kandidatkinja za načelnika Polače

Autor: Velimir Brkić

15.04.2009. 22:00
Divna Peraić kandidatkinja za načelnika Polače


Divna Peraić je nevjenčana supruga prvog čovjeka Financijske policije u Zadru Radoslava Bobanovića koji je kao istaknuti član HDZ-a bio prvi načelnik Općine Polača
Divna Peraić iz Polače, rukovoditeljica Odsjeka za pravne i opće poslove u Zavodu za zdravstveno osiguranje u Zadru kandidirat će se na predstojećim lokalnim izborima za načelnicu Općine Polača.
Divna Peraić je nevjenčana supruga prvog čovjeka Financijske policije u Zadru Radoslava Bobanovića koji je kao istaknuti član HDZ-a bio prvi načelnik Općine Polača i član Županijske skupštine. Bobanović je predsjednik konjičkog galopskog kluba “Oluja 95” i Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora.
Kandidatkinja za polačkog načelnika Divna Peraić dosad nije bila politički aktivna. Pored rukovodećeg mjesta u Zavodu za zdravstveno osiguranje obnaša i dužnost upraviteljice Poljoprivredne zadruge “Maslina i Vino” iz Polače. Zadruga je osnovana 2006. godine s ciljem razvoja ruralnog prostora Ravnih kotara. Naime, njen suprug Radoslav Bobanović zajedno sa svojim partnerima Milenkom Zagorcem i Željkom Uzelcem, u listopadu 2005. godine od Ministarstva poljoprivrede je dobio koncesiju na 50 godina, na dvije lokacije opožarenog krša s ukupno 45 hektara na području Polače, točnije na predjelu Vitkovići. Već je zasađeno preko 12 tisuća sadnica maslina te se planira sadnja oko 60 tisuća sadnica vinove loze.
Inače, u Općini Polača od njenog osnutka 1993. godine na vlasti je isključivo HDZ. Kandidaturom nezavisne kandidatkinje Divne Peraić aktualni načelnik Viktor Prtenjača, kandidat HDZ-a, dobio je izbornu suparnicu. Hoće li doći do promjene u načelničkoj fotelji u ovom ravnokotarskom zaobalnom prostoru 17. svibnja odlučit će birači iz Općine Polača (Polača, Jagodnja Donja, Jagodnja Gornja, Kakma) u kojoj obitava oko 1.700 stanovnika.