Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Geodet krenuo napraviti snimke pa otkrio bespravnog stanara

Autor: Suzana Bandić

15.04.2009. 22:00
Geodet krenuo napraviti snimke pa otkrio bespravnog stanara


– Grad je naručio geodetsku snimku unutrašnjosti skloništa. Međutim, geodeti nisu uspjeli otključati vrata postojećim ključem pa su pozvali policiju. Ispostavilo se da je u skloništu netko stanovao – Ivana Dadić


Zadarska policija jučer je ujutro iza 9 sati intervenirala u pomalo bizarnom slučaju, prilikom nasilnog ulaska i izmjene brave na vratima skloništa nasuprot zadarske “Elektre”.
Naime, iz Gradske uprave policiji je dojavljeno kako geodet koji je izašao na teren s namjerom da napravi geodetske snimke skloništa unutar gradskih zidina, postojećim ključem nije bio u mogućnosti otvoriti ulazna vrata.
– Dio bedema se koristi kao sklonište, a Grad ima ingerenciju nad skloništima pa tako i ključ od ulaznih vrata. Kako je Grad naručio geodetsku snimku unutrašnjosti skloništa, djelatnici su izašli na teren s namjerom da obave posao. Međutim, kada su htjeli postojećim ključem otključati vrata skloništa, uvidjeli su da to nije moguće. S obzirom da smo već imali problema s bespravnim useljavanjem u taj dio skloništa, o tome smo odmah obavijestili policiju, kazala je glasnogovornica Grada Ivana Dadić dodajući kako su potom policijski djelatnici izašli na lice mjesta, silom otvorili vrata te postavili novu bravu.
Neslužbeno doznajemo kako je bespravni stanar duševno bolesni mladić kojem nije prvi put da se u taj prostor nastanjuje i to na duže vrijeme. Navodno se u trenutku ulaska policijskih djelatnika u sklonište on zatekao u prostoru te je pred njima pobjegao kroz krovni otvor koji vodi u park Vladimira Nazora. Ako je suditi po namještaju i kućnim potrepštinama zatečenim u prostoru te električnoj grijalici, mladić je bez sumnje u tom prostoru prezimio.
Iako je jasno vidljiv crveni natpis odmah iznad ulaznih vrata koji glasi “SMRT NEDOBRODOŠLIMA”, policijski djelatnici ušli su u prostor kako bi obavili očevid.
Više o svemu znat će se po njegovom okončanju.