Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Idemo po novu domaću pobjedu

Autor: Drago Bajković

15.04.2009. 22:00
Idemo po novu domaću pobjedu

Foto: Vedran SITNICA



Ako budemo igrali kao protiv Zagreba i Rijeke mislim da će i Koprivničani morati položiti oružje. Kompletni smo i od prve minute ćemo pokazati tko je gazda na Stanovima. Uz podršku publike tipujem na našu pobjedu – izričit je bio Bilaver
Zadrani su neokrznuti prošli Šubićevac i na iznenađenje mnogih osvojili jedan bod u Krešimirovom gradu. S obzirom da su Šibenčani hit prvenstva i da su Zadrani bili oslabljeni za neigranje, čak četvorice prvotimaca, taj rezultat je ujedno i iznenađenje kola. Uz to je i Zebićeva momčad tim bodom spasila čast gostiju u ovom kolu. Jedan od junaka Zadrovog uspjeha na Šubićevcu je Andrija Vuković koji je u nekoliko navrata maestralnim obranama spasio svoju mrežu. Obrana je ponijela najteže breme, pritom naravno mislimo na cijelu momčad koja je od prvog do zadnjeg igrača prvenstveno mislila kako sačuvati svoja vrata.
– Uspjeh je to cijele momčadi, jer svi smo od prvog do zadnjeg odigrali onako kako je to od nas tražio trener Dalibor Zebić. Uspjeli smo sačuvati svoju mrežu i osvojili itekako vrijedan bod – kazivao je jučer Josip Bilaver.
– Mislim da smo pomalo iznenadili Šibenčane svojom žestinom i agresivnošću na početku utakmice. Upravo u tom početnom razdoblju oni su znali napuniti do vrha mrežu svojih suparnika. Znali smo što nam je cilj, sačuvati svoj gol i igru smo bazirali na tom segmentu. Ušli smo i dozom poštovanja prema suparniku koji cijelo prvenstvo igra odlično i bori se za izlazak u Europu. Mislim da nemamo ništa lošiju momčad od njihove, ali sama činjenica da se borimo za ostanak u ligi prilično je psihološko breme koje nas sputava. S druge strane Šibenčanima je sigurno gušt igrati kada su neopterećeni tim problemima i nalaze se na trećem mjestu prvenstvene ljestvice.
Situacija na ljestvici sada za Zadrane izgleda puno bolje, a nakon nedjelje bi mogla još i bolje.
– Imamo 24 boda, četiri više od Croatije Sesvete. Poravnali smo se i s Interom, a vjerujem da ćemo ih nakon kola koje slijedi i preskočiti na ljestvici. Možemo Šibenčanima zahvaliti što su pobijedili oba naša suparnika u borbi za ostanak. Također, i Slaven Belupu koji je u prošlom kolu bio uvjerljiv protiv Sesvećana. Međutim, poručujem im da sve nade ostave u Koprivnici kada budu dolazili u Zadar. Daleko od toga da ih podcjenjujemo, radi se o odličnoj momčadi, ali nama su bodovi puno važniji i dat ćemo sve od sebe da u nedjelju uknjižimo tri nova boda.
Vrućina i društvo neće se tek tako predati.
– Svjesni smo da se bore za izlazak u Europu i da neće doći u Zadar s izvješenom bijelom zastavom. Međutim, smatram da imamo puno veći motiv, naše samopouzdanje i atmosfera u momčadi su gotovo savršeni i nema nikakvog razloga da u nedjelju opet ne ostavimo srce na terenu. Ako budemo igrali kao protiv Zagreba i Rijeke, mislim da će i Koprivničani morati položiti oružje. Kompletni smo i od prve minute ćemo pokazati tko je gazda na Stanovima. Uz podršku publike tipujem na našu pobjedu – izričit je bio Bilaver.