Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Korak do najelitnijeg gradskog naselja

Autor: Velimir Brkić

15.04.2009. 22:00
Korak do najelitnijeg gradskog naselja


Kad uređaj Centar bude potpuno u funkciji uz 150 kilometara cjevovoda, 10 crpnih postaja, uređaj za pročišćavanje otpadnih voda “Borik” te podmorske ispuste “Centar”, “Borik” i “Kolovare”” bit će pokriveno cijelo područje Zadra, najavio je Vrančić
Aktualni zadarski gradonačelnik dr. Živko Kolega te kandidat HDZ-a za gradonačelnika dr. Zvonimir Vrančić u pratnji s kandidatima za dogradonačelnike Draženom Grgurovićem i Darkom Kasapom posjetili su Mjesni odbor Diklo gdje su se upoznali s prioritetnim problemima ovog prigradskog naselja koje bi se što skorije trebali riješiti. Predsjednik MO Diklo Bruno Milin tom prigodom je upoznao nazočne goste o planu podizanja kvalitete i standarda življenja na prostoru ovog elitnog prigradskog naselja. Prvenstveno se to odnosi na projekt kanalizacijskog i sustava oborinskih voda.
Zvonimir Vrančić kazao je kako vjeruje da će Dikljani i njihovi gosti, ali i ostali građani s oduševljenjem pozdraviti konačni početak rješavanja gorućeg komunalnog problema – odvodnje otpadnih voda u Diklu.
– Grad Zadar bez crnih jama projekt je koji ulazi u svoju završnu fazu i u nekoliko sliedećih godina postat će stvarnost, čime ćemo postati prvi grad s obje strane Jadrana i na Mediteranu s najmodernijim sustavom otpadnih voda i potpuno čistim morem. Uređajem za pročišćavanje otpadnih voda “Centar” vrijednom 70 milijuna kuna, Zadar je dobio najsuvremeniji sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda te će steći status jedinog grada na Jadranu s potpuno čistim morem, rekao je Vrančić obilazeći radove na crpnoj postaji Zgon s tlačnim cjevovodima i gravitacijskim fekalno-oborinskim kolektorima čija je procijenjena vrijednost oko 9 milijuna kuna, a kojim bi se fekalne otpadne vode iz ove crpne postaje prepumpavale na uređaj “Borik”.
Kada uređaj Centar bude potpuno u funkciji uz 150 kilometara cjevovoda, 10 crpnih postaja, uređaj za pročišćavanje otpadnih voda “Borik” te podmorske ispuste “Centar”, “Borik” i “Kolovare”” bit će pokriveno cijelo područje Zadra, najavio je Vrančić.
Ostali prioriteti s čijom bi se realizacijom značajno podigao standard življenja na prostoru MO Diklo su nastavak svih radnji potrebnih za realizaciju buduće zaobilaznice Diklo, izradu UPU-a i uređenje obalnog pojasa Diklo, spoj na ninsku cestu na SI ulazu u Diklo te uređenje Poljane Dragutina Domljanića.
– Realizacijom ovih projekata značajno bi se podigla ekonomska moć jednog od najelitnijih dijelova grada Zadra, zaključio je dr. Zvonimir Vrančić.