Petak, 10. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

26 C°

Maštrović: Brodarica ima najveću otvorenu “crnu jamu”

Autor: Nives Rogoznica

15.04.2009. 22:00
Maštrović: Brodarica ima najveću otvorenu “crnu jamu”

Foto: Adam VIDAS



Imamo najveću otvorenu crnu jamu u dnu uvale koja se zvala Dražanica vela, dok je Talijani nisu nazvali Maestral. Crne jame su i inače problem, ali ovo je ekološki bolno, kazao je Maštrović


Na početku zadnjeg mandata u Gradskom vijeću tražili smo, zajedno s kolegama iz SDP-a, da se iz gradskog proračuna na račune mjesnih odbora prebace određena sredstva kako bi mjesni odbori koji imaju mogućnost steći pravnu osobnost mogli raditi. To do danas nije učinjeno, kazao je gradski vijećnik HNS-a i član Izvršnog odbora GO HNS-a Zadar Ivo Gregov, napominjući kako “takozvani mali problemi koji muče žitelje pojedinih dijelova grada postaju veliki, jer se evidentirju, rješenja se obećavaju, no ne i ostvaruju”.
Gregov je, zajedno s potpredsjednikom zadarskog HNS-a, gradskim vijećnikom i predsjednikom ogranka HNS-a Brodarica Želimirom Maštrovićem te također članom Izvršnog odbora GO HNS-a i predsjednikom organka Puntamika Ivicom Klaricom, govorio o problemima Brodarice te dijela Puta Dikla. Napomenuo je kako će članovi HNS-a nastaviti obilaziti mjesne odbore najmanje dva puta godišnje, bez obzira na rezultate izbora.
Gregov i Maštrović su se složili kako je potrebno dislocirati Gimnaziju Franje Petrića, takozvani MIOC, iz postojeće zgrade te na tom području sagraditi objekt koji će doprinositi zadarskom turizmu i iz čijih prihoda bi se mogla financirati izgradnja nove škole. U suprotnom, predlažu uređenje prostora škole.
– Veliki problem građanima predstavlja Ulica Miroslava Krleže po kojoj se od vode, ako je kiša padala 15 minuta, više ne može hodati, a tom ulicom djeca idu u školu, automobili prolaze i polijevaju ih. To je, uostalom, žila kucavica koja vodi prema turističkom dijelu, prema hotelima. Rješenje ovog problema se stalno obećava, ali samo pred izbore, kazao je Klarica.
– Mi u MO Brodarica jako dobro surađujemo, bez obzira na stranačku pripadnost, ali mi smo zadnja brana gradske vlasti, jer građani dolaze nama, a mi smo nažalost bez odgovora, jer nam ne stižu odgovori od gradske uprave, kazao je Želimir Maštrović ističući kako Brodarica u kojoj živi oko 17.000 građana nema jaslice, zelenu pijacu ni trgovački opskrbni centar.
– Imamo najveću otvorenu crnu jamu u dnu uvale koja se zvala Dražanica vela, dok je Talijani nisu nazvali Maestral. Crne jame su i inače problem, ali ovo je ekološki bolno. Ljudi su još u socijalizmu iskopali ilegalne ispuste kako bi praznili svoje crne jame, a ja sam predlagao gradonačelniku da se to prokopa i da se utvrdi tko je napravio ispust tamo, ali mi je odgvoreno da treba čekati da se rekonstruira Tuđmanova ulica prema Putu Dikla, kazao je Maštrović navodeći kako je u Ulici Grge Oštrića koja pored Doma umirovljenika vodi prema Maraskinim zgradama, potrebno izmijeniti prometnu regulaciju kako bi ona postala jednosmjerna te izgraditi školjere kako se više ne bi događalo da more zapljusne prolaznike na Obali kneza Trpimira kada isplovljavaju katamarani.
Maštrović je, također, kazao kako je potrebno djelomično posjeći krošnje u Ulici Miroslava Krleže kako bi rasvjeta došla do izražaja te asfaltirati Ulicu hrvatskih književnika i napraviti dugo obećavani park pored Spomenika Belafuškoj ženi i špini, kao i učinkovito riješiti problem parkiranja uz cestu na Putu Petrića te urediti park na prostoru vile Sfinga u kojem ima otvorenih šahtova i porušenih ograda.