Srijeda, 17. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

S Mađarskom i Slovačkom u Krešinoj dvorani

Autor: Šime Ćurko

15.04.2009. 22:00
S Mađarskom i Slovačkom u Krešinoj dvorani

Foto: AP



Hrvatska rukometna reprezentacija u lipnju dolazi u Zadar gdje će odigrati dvije kvalifikacijske utakmice za Europsko prvenstvo 2010. godine u Austriji protiv Slovačke i Mađarske. Premda ova informacija još nije potvrđena, realno je očekivati da će Lino Červar nakon godinu dana ponovno dovesti “kauboje” na Višnjik. Želja Grada Zadra i Hrvatskog rukometnog saveza da se Mađari (13./14. lipnja) i Slovaci (17./18. lipnja) ugoste u Zadru je neupitna, ali problem je kalendar natjecanja Hrvatskog košarkaškog saveza kojim je predviđeno da se možebitna peta utakmica doigravanja za prvaka Hrvatske igra 13. lipnja. Košarkaši Zadra mogli bi tako taj 13. lipnja u svojoj dvorani igrati posljednju utakmicu sezone, a to znači i probleme za rukometaše koji bi u tom slučaju samo dan kasnije ušli u dvoranu u kojoj teško da bi prije toga odradili ijedan trening.
– Pokušavamo s Gradom Zadrom naći izlaz za ovu situaciju i vjerujemo da ćemo to uspjeti realizirati. Hrvatska reprezentacija u Zadru ima veliku podršku i zato želimo dvije posljednje domaće utakmice kvalifikacija igrati na Višnjiku. Nismo zaboravili kvalifikacije za Olimpijske igre u kojima smo na tri utakmice imali punu dvoranu. Istu sliku na tribinama očekujemo i protiv Mađarske te Slovačke. Budući da su te dvije utakmice u samo nekoliko dana razmaka, želimo ih odigrati u istoj dvorani, a Zadar se nameće kao najbolje rješenje – kaže Zlatko Škrinjar, glasnogovornik HRS-a. Vrlo je važno da HRS ima dovoljno vremena za prijavu domaćinstva, Škrinjar kaže da se odluka o gradu domaćinu, kad je riječ o EHF-u, može donijeti i dva tjedna prije utakmice.
Inzistiranje krovne domaće rukometne organizacije za Višnjikom ne čudi ne samo zbog očekivano velikog interesa za utakmice, već možda i zbog činjenice da je hrvatska reprezentacija na Svjetskom prvenstvu zaobišla Zadar. Iako se Zadru na olimpijskim kvalifikacijama obećavalo čak i polufinale SP-a, sve je ostalo na četvrtfinaloj skupini za koju u Zadru nije bilo puno zainteresiranih. Da nije bilo navijača iz Makedonije, Višnjik bi tih dana bio više prazan nego pun. S Hrvatskom u Krešinoj će se dvorani gledati neki drugi “film” s puno više “glumaca” na tribinama.


 SKUPINA 4


Dosadašnje utakmice: Grčka – Mađarska 21:27, Hrvatska – Finska 30:29, Mađarska – Hrvatska 30:28, Finska – Grčka 25:30, Slovačka – Grčka 28:27, Finska – Mađarska 21:34, Mađarska – Finska 34:15, Grčka – Slovačka 27:24, Slovačka – Hrvatska 26:30, Grčka – Finska 31:26, Finska – Slovačka 17:32, Hrvatska – Grčka 32:20.
Mađarska 8, Hrvatska i Grčka (+2) 6, Slovačka 4, Finska 0.
Sljedeća utakmica (9. lipnja): Finska – Hrvatska.