Srijeda, 8. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

Šljivo kandidat HDZ-a za gradonačelnika Paga

Autor:

15.04.2009. 22:00
Šljivo kandidat HDZ-a za gradonačelnika Paga

Foto: Alenka FESTINI



Diogen Šuljić kojeg je predložio ŽO HDZ-a povukao je svoju kandidaturu te je gradski ogranak za kandidata predložio Vjekoslava Šljivu


Na sjednici Gradskog odbora HDZ-a Grada Paga održane u utorak navečer, Vjekoslav Šljivo imenovan je za kandidata za gradonačelnika Paga. Diogen Šuljić kojeg je ŽO HDZ-a predložio kao kandidata povukao je svoju kandidaturu. Dogodilo se da su paški HDZ-ovci nakon sastanka održanog u ponedjeljak u Zadru s predstavnicima ŽO HDZ-a konačno dobili zeleno svjetlo da izaberu kandidata kojeg smatraju najboljim rješenjem.
– Županijski odbor HDZ-a podržat će kandidata kojeg će odabrati GO HDZ-a Pag. Vjerujem da će oni odabrati najbolje rješenje koje će na izborima donijeti apsolutnu pobjedu HDZ-a u Pagu, rekao je još u ponedjeljak Željko Lončar, potpredsjednik ŽO HDZ-a.
Važno je reći da je prije Šuljića svoju kandidaturu za gradonačelnika povukao i Andreja Bukša, predsjednik GO HDZ-a Pag, ali i čovjek koji je dužnost gradonačelnika obnašao skoro u dva mandata. Bukša je svoj potez obrazložio interesom stranke te je podršku dao Šljivi.
– Drago mi je što je Šljivo kandidat za gradonačelnika. To je dokaz da su mladi ljudi u HDZ-u bogatstvo, dokaz da stranka jača. Sada imamo spoj mladosti i iskustva, kaže Bukša.
– Bez obzira što je procedura oko izbora kandidata za gradonačelnika u HDZ-u duže trajala, u konačnici smo dobili dobar rezultat te sam uvjeren u pobjedu HDZ-a u Pagu, rekao je Bukša. Šuljić je svoje povlačenje kandidature obrazložio također procjenom da je to za dobrobit stranke.
– Svoje povjerenje dao sam Šljivi i moja je procjena kako je on dobar izbor za HDZ. Posebno sam počašćen što je moju kandidaturu predložio ŽO HDZ-a. Međutim, u ovom trenutku u kampanju krećemo jedinstveno i zajedničkim snagama. To je najvažnije, istaknuo je Šuljić.
Šljivo je zahvalio svim članovima GO HDZ-a na iskazanom povjerenju.
– To za mene puno znači, a posebno Bukšino i Šuljićevo povjerenje. HDZ u kampanju ulazi s uvjerenjem u apsolutnu pobjedu. Mi nastavljamo s razvojnim programima i velikom uspješnosti kako smo vodili Grad Pag skoro osam godina. Da je to tako, pokazuju rezultati koje smo ostvarili, a to najbolje prepoznaju naši građani, naglasio je Šljivo.