Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

U velikoj obitelji prijatelja

Autor:

15.04.2009. 22:00
U velikoj obitelji prijatelja

Foto: Filip BRALA



Jedan dan bismo organizirali i vožnju brodom i pecanje te potom druženje uz ribu na gradelama, kazala je Vukman, napomenuvši kako je ovo jako dobro rješenje za obogaćivanje njihovog svakodnevnog programa te uveseljavanje praznika djeci koja u to vrijeme nisu sa svojim obiteljima
Kako bi i mališani zadarskog Doma za odgoj djece i mladeži i to oni koji ni blagdane ne provode sa svojim obiteljima, ovo uskrsno vrijeme doživjeli u što toplijem ambijentu, narednih nekoliko dana provest će u ugodnom druženju s djecom iz karlovačkog Doma za odgoj djece i mladeži.
Na Vranskom jezeru
Iz Karlovca je tako jučer doputovalo osmero djece i dvoje odgajatelja koji će sve do subote biti smješteni u zadarskom Domu, a koji će vrijeme ispunjeno zabavnim sadržajima provesti u ugodnom druženju s petero djece i dvoje odgajatelja iz Zadra.
Kako pojašnjava Tatjana Vukman, ravnateljica zadarskog Doma, riječ je o nastavku suradnje koja je započela još u vrijeme zimskih praznika.
– S obzirom da nažalost nikada nemamo dovoljno financijskih sredstava kako bismo djecu odveli na zimovanje ili ljetovanje, prošle zime sam u razgovoru s kolegicom, ravnateljicom Doma u Karlovcu, došla na ideju da djeca našeg Doma kod njih mogu provesti dio zimskih praznika te da bismo potom i mi njih mogli ugostiti u ljetnim mjesecima, kazala je Vukman, naglasivši kako je ovo zimsko druženje uistinu ostvareno, a s obzirom da je među djecom rezultiralo samo lijepim i pozitivnim dojmovima, ono predviđeno ljetno druženje pomaknuto je na proljetno.
Ravnateljica je istaknula kako je razlog tome i činjenica da je riječ o blagdanima koje će kroz ovakvo druženje, ovi mališani zasigurno ugodnije i bezbolnije proživjeti.
U utorak su tako svi zajedno po dolasku gostiju obišli znamenitosti grada, nakon čega je uslijedilo druženje sa ženama HNS-a, a potom i zabava uz večeru u konobi Stomorica.
Kako bi što bolje iskoristili svaki tračak dragocjenog sunca, jučerašnji su dan ovi mali prijatelji i njihovi odgajatelji proveli na Vranskom jezeru i to uz roštilj i sportske igre u prirodi, a ravnateljica navodi kako su posjetili i Pakoštane, Biograd te marinu u Sukošanu.
Izlet u Šibenik
Nakon večere u pizzeriji Gušti, večernje su sate proveli u šetnji plažom Kolovare te pićem osvježenja u klubu Medusa.
– Dogovorili smo izlet brodom u Biograd te posjet otočiću Babac, nakon čega ćemo uživati u pečenoj ribi. S obzirom da su djeca izrazila želju za posjet Šibeniku, sutra ćemo ih tamo i odvesti, a imamo u planu posjetiti i katedralu Sv. Jakova i Sokolarski centar. Pri povratku ćemo zastati i na mostu Krka, kazala je ravnateljica, naglasivši kako za posljednju večer druženja, odnosno petak, u planu imaju i odlazak u kino ili disco.
– Pokazalo se da je naš posjet Karlovcu bio veoma uspješan, a djeca su od tamo ponijela samo lijepa iskustva. Tom prilikom su iz prve ruke vidjeli na koji način rade njihovi vršnjaci u Karlovcu, što su prenijeli na rad u našem Domu i tako obogatili sadržaje. Nadam se da će se i naši gosti narednih dana isto tako ugodno osjećati te da će ovo druženje i njima ostati u lijepom sjećanju te obogatiti njihov svakodnevni život u Domu, kao što je to bio slučaj pri našem posjetu njima, kazala je ravnateljica, istaknuvši naposljetku kako u zadarskom Domu za odgoj djece i mladeži trenutačno u stacionaru boravi osamnaestero djece što je i potpuni kapacitet doma, a još dvadeset i četvero djece smješteno je u tzv. poludnevnom boravku.