Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Upisi do 8. svibnja

Autor: Teuta Babajko Jamičić

15.04.2009. 22:00
Upisi do 8. svibnja

Foto: Filip BRALA



Jedina novost koju donose ovogodišnji upisi je desetosatni program za skupinu talijanske nacionalne manjine u Dječjem vrtiću “Sunce”
U zadarskim dječjim vrtićima “Radost” i “Sunce” u ponedjeljak počinju upisi djece u novu pedagošku 2009./2010. godinu, koji će trajati do 8. svibnja. Pravo upisa u dječje vrtiće “Radost” i “Sunce” imaju sva zadarska djeca od navršene godine dana života do polaska u školu.
U “Radosti”, koja ima osam područnih vrtića:”Bili Brig”, “Bokanjac”, “Galeb”, “Grigor Vitez”, “Jadran”, “Pčelica”, “Voštarnica” i “Vruljica”, upisi će se obavljati svakog radnog dana od 8 do 12 sati. Uz obrazac za upis, koji se može dobiti u upravi Dječjeg vrtića “Radost”, u Ulici Bartola Kašića 3 ili “skinuti” s web stranice www.radost-zadar.hr, za upis u vrtić ili jaslice roditelji su dužni priložiti potvrdu o zaposlenosti oba roditelja ili staratelja, preslik rodnog lista ili domovnice djeteta i liječničko uvjerenje pedijatra. Vezano za upis u predškolu, čiji je popodnevni program predviđen od 15,30 do 18 sati, uz obrazac za upis, roditelji su dužni priložiti preslik rodnog lista ili domovnice djeteta i liječničko uvjerenje pedijatra. Sve informacije o upisu mogu se dobiti i na telefon 211-984.
U “Suncu”, koje kao i “Radost” ima osam područnih vrtića:”Ciciban”, “Jazine”, “Smiljevac”, “Maslačak”, “Duga”, “Tratinčica”, “Ričine” i “Vladimir Nazor”, upisi će se također obavljati na Obali kneza Branimira 4h, svakog radnog dana u vremenu od 8,30 do 12,30 satil. Obrasci za upis, mogu se dobiti na navedenoj adresi ili “skinuti” s web stranice www.djecji-vrtic-sunce-zadar.hr, uz koje roditelji, za upis u vrtić ili jaslice, trebaju priložiti i preslik rodnog lista ili domovnice, liječničko uvjerenje, potvrdu o zaposlenosti oba roditelja ili staratelja te preslik osobne iskaznice. Prilikom predaje dokumentacije, roditelji, odnosno staratelji dužni su donijeti na uvid radne knjižice, kako bi se pokušalo stati na kraj lažiranju potvrda o zaposlenosti, čemu roditelji nerijetko pribjegavaju. Što se tiče popodnevnog predškolskog programa, uz prijavu za upis, roditelji su dužni priložiti preslik rodnog lista ili domovnice djeteta i liječničko uvjerenje.
Jedina novost koju donose ovogodišnji upisi je program za skupinu talijanske nacionalne manjine u Dječjem vrtiću “Sunce”. Riječ je o desetosatnom boravku, od 6,30 do 16,30 sati, za koji su roditelji, prilikom upisa dužni priložiti rodni list djeteta s podatkom o talijanskoj narodnosti i liječničko uvjerenje. Sve informacije o upisu u “Sunce” mogu se dobiti na 023/312-151 i 023/312-150.


 IDUĆI TJEDAN OTVORENJE GRIGORA VITEZA


Nakon gotovo godinu i pol dana, koliko je prošlo otkako su se mali polaznici “Grigora Viteza”, zbog njegove obnove i rekonstrukcije kojom su se udvostručili njegovi kapaciteti, preselili u “Vruljicu”, vrtić je spreman za njihov povratak! Naime, Dječji vrtić “Grigor Vitez”, područni objekt odgojno-obrazovne ustanove “Radost”, konačno je prošao tehnički pregled te dobio uporabnu dozvolu, tako da se preseljenje mališana iz “Vruljice” može očekivati tijekom slijedećeg tjedna.
Obnovom i rekonstrukcijom “Grigora Viteza”, vrtić je s tadašnja tri proširen na sedam dnevnih boravaka. Kako vrtić u okviru tadašnjih kapaciteta nije mogao primati mališane jasličke dobi, od četiri nova boravka čak tri su namijenjena upravo za djecu od jedne do tri godine starosti. Radove vrijedne 9 milijuna kuna izvodila je građevinska tvrtka “Ploter”.