Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Moje se izvedbe ne bi posramio ni Robbie Williams

Autor: Krešimir Bukvić

15.04.2010. 22:00
Moje se izvedbe ne bi posramio ni Robbie Williams


Prošlog sam petka jednu sekundu mislio da ću ispasti, a onda drugu sekundu da ću ostati. Smijao sam se cijelo vrijeme čekanja na ishod glasanja jer me sve to i nije tako pogađalo
Naravno da mi nije bilo svejedno onako na bini, pred kamerama i publikom u studiju čekati proglašenje – tko ostaje, a tko napušta show. Smijao sam se i pravio da se zabavljam, da me nije briga što će biti, iako mi u tom trenutku nije bilo ni najmanje do smijeha, iskreno priznaje Petrčanac Duje Stanišić, jedan od finalista RTL showa “Hrvatska traži zvijezdu”, komentirajući za Zadarski list svoj prošlotjedni nastup.
Duje je zbog svojih iznimnih vokalnih sposobnosti uspio daleko dogurati, proći sva predfinalna natjecanja i izboriti mjesto među deset najboljih popularne RTL-ove emisije “Hrvatska traži zvijezdu”. A hoće li upravo on biti nova hrvatska zvijezda rano je suditi. Šarma mu ne nedostaje, pjevati zna, a svakako i ophoditi se sa žirijem i publikom. Ipak, pravila su nemilosrdna, jedan natjecatelj ili natjecateljica svakog petka napuštaju show. A prošlog je petka to umalo bio upravo on. Ostao je, naime, s još jednim finalistom Dinom Antonićem posljednji na bini, čekajući ishod glasanja, zbroj bodova koji je trebao pokazati tko napušta show, on ili Dino. Na njegovu sreću s RTL-om se oprostio Dino.
– Jednu sam sekundu mislio da bih mogao ispasti, a onda drugu sekundu da ću ostati. No, i tada kad sam bio uvjeren da ću ostati bio mi je “bed” zbog Dina. Kako sam po prirodi nasmijan, smijao sam se cijelo vrijeme čekanja na ishod glasanja, no naravno i s malo kontrole. Iako me sve to i nije tako pogađalo, iako nisam imao taj pritisak “ajme majko ako ne uspijem što ću onda”, nije mi bilo svejedno. Ja bih i bez ovog izbora radio u glazbi, no još uvijek mi se ne napušta show, ističe Duje.
Razlog tome vjerojatno je i posebno prijateljstvo s pjevačkom mu “kolegicom” Majom koju je u uspio osvojiti u nepunih tjedan dana zajedničkog boravka u RTL-ovoj kući.
– Maja i ja smo nešto “mutili”, više zafrkancija nego neka ozbiljna veza. No, bili smo više od prijatelja pa sam ja novinarima rekao da smo u vezi. Sada smo prekinuli, dva i pol dana bili smo zajedno, dodaje kroz smijeh Duje.
– Helena i Juraj – oni su u vezi, oni su stvarno zaljubljeni, otkriva Duje. A otkriva nam da situacija u kući i nije baš svaki dan bajna, da su već počele neke trzavice među stanarima i ljubomora.
– To je normalno, s nekim se slažeš bolje, a s nekim lošije, zaključuje Duje. No, jedno je sigurno, oko hrane se ne svađaju, Duje kaže da je ima u izobilju, da ih za ručak čeka catering, a da za večeru sami kuhaju.
– Večere su naše, možemo sami kuhati, no to izgleda malo tko želi. Najčešće se jede salama, sir i majoneza. Ja sam jedne večeri odlučio “razbiti” tu monotoniju pa sam svima skuhao paštu i šug od gljiva. Ne gotov, iz vrećice, već svoj vlastiti s friškim gljivama i vrhnjem. Svi su bili oduševljeni, jedino sam ja povraćao. Znam kuhati, no zašto mi jelo nije “leglo”,ne bih znao, dodaje Duje.
Osvrće se Duje i na svoj prošlotjedni nastup. Kaže da je zadovoljan, da se i Robbie Williams ne bi posramio njegove izvedbe.
– Prošli sam petak bio super. I Robi se ne bi posramio moje izvedbe. On me je i učio, ali nije me mogao doći gledati jer je u to vrijeme imao baš koncert, zafrkava se Duje. Dodaje i da se navikao i na kamere i na slušalicu.
– Kao da pjevam onako bez ičega, kamere ti dignu adrenalinu i onda funkcioniraš umjesto na 200 stupnjeva, na 270. Mogu reći da sada bolje pjevam, napredak je ogroman. Skoro da nitko od nas nema neku pjevačku školu tako da nam savjeti učitelja jako pomažu. Ima nekoliko tako jednostavnih stvari, pjevačkih tehnika koje mogu puno pomoći u izvedbi, naglašava Duje. Na kraju nas je zamolio da mu pozdravimo njegov kraj, sve one koji ga gledaju i glasaju za njega te nam obećao da će se potruditi da među svoje izvedbe ubaci što više pjesama zadarskih glazbenika.