Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Pomoć Odjelu za pedijatriju

Autor: Vanja Mirčeta

15.04.2010. 22:00
Pomoć Odjelu za pedijatriju

Foto: Zvonko KUCELIN



Sinoć je u Arsenalu održan koncert radnog naziva “30 mi je”. Sva sredstva prikupljena na koncertu namijenjena su za kupnju uređaja za znojni test za Pulomološko-alergološku ambulantu na Odjelu za pedijatriju Opće bolnice Zadar.
Uređaj za znojni test neophodan je Pulmološko-alergološkoj ambulanti, kroz koju godišnje prođe oko dvije tisuće djece, koja boluju od astme i raznih alergija. Čak stotinjak djece se liječi od posljedica alergijske astme. Uređaj je neophodan i kako bi poboljšao kvalitetu zdravstvene usluge našim najmlađim sugrađanima koji boluju od rijetke i teške nasljedne bolesti, cistične fibroze.
Na koncertu su nastupile klape Maslina, Ultima, Lanterna i Kontrada i popularni estradni pjevači Marina Tomašević, Vinko Coce, Hari Rončević, Matko Jelavić, Antonija Šola, Davor Pekota, Antonela Malis, Neno Pavinčić, Zd-band te prateći sastav Parking.
Voditeljica i scenaristica humanitarnog koncerta koja je naše poznate estradnjeke provela kroz program bila je HRT-ova autorica, urednica i voditeljica Lejdi Oreb.
Uz ne baš brojne Zadrane, humanitarnom koncertu nazočilo je i nekoliko osoba iz javnog života grada i županije.
Ulaz na koncert bio je besplatan, no svi željni sudjelovanja u humanitarnoj akciji mogli su na ulazu u Arsenal po promotivnoj cijeni od 40 kuna dobiti jedan od 500 pripremljenih primjeraka novog CD-a Marine Tomašević “30 mi je”. Osim toga, svi koji su željeli donirati novac za pedijatriju mogli su to i učiniti odmah na licu mjesta u za to posebno predviđenim kutijama. Rezervacija stola stajala je dvije tisuće kuna.
Ovom prigodom zadarska pjevačica Marina Tomašević sa svojim gostima proslavila je 30 godina uspješnog djelovanja na hrvatskoj glazbenoj sceni te najavila novi niz koncerata, ali i nove humanitarne akcije.