Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Zadrani u lovu na odličja

Autor: Čedo Fabulić

15.04.2010. 22:00
Zadrani u lovu na odličja

Foto: Sebastian GOVORČIN



Na zatvorenom plivalištu na Višnjiku održana je konferencija za medije Kluba za skokove u vodu Zadar, a u povodu održavanja 3. kola lige Alpe – Adria u skokovima u vodu koje će se u subotu i nedjelju održati u Zadru. Riječ je o međunarodnom natjecanju za mlade skakače iz Hrvatske, Italije i Austrije koji na ovakvim natjecanjima stječu dragocjeno iskustvo na međunarodnoj razini.
– Liga se održava već osam godina, a nakon dvije godine pridruženog članstva KSV Zadar je već dvije godine punopravan član. Sada smo već i punopravni u organiziranju mitinga za što sad imamo uvjete, a isto tako ravnopravni smo što se tiče osvajanja odličja. Zahvaljujemo Gradu na pokroviteljstvu mitinga te brojnim sponzorima na svesrdnoj pomoći – istaknuo je Velimir Friganović, predsjednik KSV Zadar.
Zadarski klubovi KSV Zadar i KSV Arno će svakako biti najbrojniji, a sam KSV Zadar imat će dvadesetak skakača i skakačica.
– Naše su uzdanice Marcela Marić, Maro Marić i Hana Kovačević. Od njih očekujem visoke plasmane što bi bila potvrda njihovih rezultata iz prethodna dva kola – kaže Marko Sutlović, trener.
Drugi trener Šime Perić također je optimist.
– Ne samo da od naše trojke očekujem visoke plasmane nego da osvoje sva prva mjesta jer su po kvaliteti najbolji od svih.
Dvodnevni miting za dječake i djevojčice A, B, C i D kategorije započinje u subotu ujutro u 9 sati, svečano otvorenje je u 15.30, a potom se od 16 sati nastavlja s natjecanjem. U nedjelju natjecanje započinje u 9 sati.