Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Beskompromisno obraniti istinu o Domovinskom ratu

15.04.2011. 22:00
Beskompromisno obraniti istinu o Domovinskom ratu


Glede ovakve sramotne optužbe, mi, hrvatski branitelji, ali i cijelokupna hrvatska javnost očekuje od službene hrvatske politike da beskompromisno stane u obranu istine o Domovinskom ratu, kao i u obranu istine o njenom Prvom hrvatskom predsjedniku i zapovjedniku Hrvatskih oružanih snaga dr. Franji Tuđmanu, kao i u obranu svih ostalih visoko pozicioniranih dužnosnika u vrijeme Domovinskog rata


Hrvatska je danas u šoku,  Hrvatska je danas u suzama,  Hrvatska je danas ovom presudom ponižena, Hrvatska je  danas duboko razočarana, jer  Hrvatsku se danas osudilo!
Danas se je optužilo Hrvatsku i njezino tadašnje državno  vodstvo na čelu s dr. Franjom  Tuđmanom koji je prema navodima tužiteljstva „uspostavio  zločinački pothvat s ciljem istrebljenja Srba”, a što se opracionaliziralo u akciji „Oluja”.
Ovo je vrlo opasna i za sve  hrvatske branitelje, ali i sve dobronamjerne ljude u Republici  Hrvatskoj neprihvatljiva prvostupanjska presuda Haaškog tribunala u kojoj se prikazuju neprihvatljive teze, ali kojom se i  nameće kolektivna odgovornost  što može imati u konačnici krajnje nesagledive posljedice za  Hrvatsku državu, njezino stvaranje i kojom se iskrivljavaju  povijesne činjenice iz Domovinskog rata, a to su da je Hrvatska  vodila pravedan, obrambeni i  oslobodilački rat i da je Hrvatska država bila izložena jednoj brutalnoj i agresivnoj politici i jednom brutalnom i nametnutom agresorskom ratu.
Glede ovakve sramotne optužbe, mi, hrvatski branitelji, ali  i cijelokupna hrvatska javnost  očekuje od službene hrvatske  politike da beskompromisno  stane u obranu istine o Domovinskom ratu, kao i u obranu  istine o njenom Prvom hrvatskom predsjedniku i zapovjedniku Hrvatskih oružanih snaga  dr. Franji Tuđmanu, kao i u  obranu svih ostalih visoko pozicioniranih dužnosnika u vrijeme Domovinskog rata.
Hrvatska danas, na ovu sramotnu neutemeljenu i drakonsku kaznu našim generalima  mora zaštititi Hrvatsku državu i  hrvatski narod, a napose sve  hrvatske branitelje, invalide, roditelje, udovice, djecu i sve stradalnike Domovinskog rata, jer  danas se osudila Hrvatska, a  sutra će se osuditi i svi njezini  stvaraoci.   
Pozivamo na mir, dostojanstvo i jedinstvo u ovim za Hrvatsku izuzetno teškim vremenima, a Predsjednika Države,  Sabor Republike Hrvatske,  Vladu Republike Hrvatske i  pravosudne institucije pozivamo da upotrijebe sva legalna i  legitimna, pravna i diplomatska  sredstva da se u drugostupanjskom postupku poništi ova sramotna presuda i da Hrvatska  postane punopravna i ponosna  članica Europske unije.
Predsjednik
Đuro Dečak