Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Neefikasnost i dalje najveći problem

15.04.2011. 22:00
Neefikasnost i dalje najveći problem


Nakon završetka utakmice u Šibeniku treneri obiju momčadi imali su dijametralno suprotne dojmove nakon 90 minuta igre na travnjaku Šubićevca. Dalibor Zebić mogao je biti jedino zadovoljan s prilikama koje su na ovom gostovanju njegovi igrači stvarali, no neefikasnost se još jednom pokazala velikom boljkom njegovog sastava.
– Ne mogu vjerovati da nismo uspjeli zabiti gol, nakon toliko prilika koje smo stvorili u drugom dijelu. Šibenik je bio na konopcima, a mi to nismo uspjeli iskoristiti. Ukazala se ponovno ta naša neefikasnost koja nas prati cijelu sezonu. Ne mogu kriviti nikoga za ovaj poraz koji je čisto odraz naše nesigurnosti u tim stopostotnim situacijama, jedan na jedan gdje nismo kadri staviti loptu iza leđa protivničkog vratara. Primili smo jedan skroz glup gol iz centaršuta sa aut linije na samom otvaranju koji je vjerujem iznenadio i Šibenčane. Njima je skoro sve u ovoj utakmici ušlo u gol dok smo mi upropastili lijepu priliku da se s bodovima vratimo kući s gostovanja. Imamo sada dvije domaće utakmice u kojima moramo uzeti šest bodova i s tom mišlju se okrećemo naprijed ka sljedećim izazovima koji će nas vjerujem izbaviti iz ralja borbe za ostanak.
Domaći strateg, Vjekoslav Lokica imao je razloga za veselje nakon posljednjeg sučevog zvižduka. Njegovi igrači su u drugom poluvremenu opasno visili na rubu poraza, a spas je došao u 80. minuti nakon gola Krišta.
–  Moram izraziti sreću sa ovom pobjedom. Situacija u klubu nam je jako teška, pogotovo što se tiče ovog financijskog dijela i zato nam je ova pobjeda došla kao naručena da malo stabiliziramo kompletnu situaciju. Bili smo puno bolji u prvom poluvremenu kad smo uspjeli zabiti pogodak i stvoriti nekoliko izrazitih prilika. Imali smo potpunu dominaciju u tom dijelu igre i prava je šteta što nismo tu igru uspjeli materijalizirati s još kojim pogotkom u mreži Ježine. U drugom dijelu neobjašnjivo smo stali, nismo bili oni pravi. Igrači kao da su se ustrašili nečega, i srećom nismo kažnjeni. Zadar je imao veći posjed lopte, pritiskao i stvorio nekoliko prilika za izjednačenje, no uspjeli smo s drugim golom srećom riješiti sve te muke i sada nam je puno lakše okrenuti se narednim utakmicama – kazao je Lokica.