Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Popović uoči Cedevite: Želimo trofej

15.04.2011. 22:00
Popović uoči  Cedevite: Želimo trofej


Danas u Trevisu  počinje završni turnir Eurokupa. Prvo polufinale od 18 sati  igraju Cedevita i Unics Kazan,  a drugo od 20.45 domaćin Benetton i Cajasol Sevilla. Finale  je na rasporedu u nedjelju u  20.45, dok se u ranijem terminu  igra utakmica za treće mjesto.
– Prije svega, sretan sam što  smo uspjeli izboriti završni turnir Eurokupa. To je veliki rezultat za našu momčad, ali sada  želimo otići do kraja i podići  trofej. Neće biti lako, ali siguran sam da možemo. Najvažnije je da igramo onako,  kako smo igrali većim dijelom  sezone. Moramo igrati našu  igru i držati se plana, jer smo se  jako dobro pripremili za ovaj  turnir. Trenutno smo koncentrirani samo na Cedevitu. Nadam se da ćemo pobijediti i  doći u priliku da se borimo za  titulu – rekao je Marko Popović, jedan od ključnih igrača  ruske momčadi.
Aleksandar Petrović, strateg  Cedevite, svjestan je da je Unics  favorit, ali ističe kako ni njegova momčad nije bez šanse.
– Svjesni smo teškoće prvog  protivnika. Šanse su 80-20 u  korist Unicsa, a mi želimo tih 20  pretvoriti u nešto više i realnije.  Želja nam je da u posljednju  četvrtinu uvedemo Unics u nekakvu nervoznu fazu, a to  možemo napraviti jedino ako  smo rezultatski blizu njih. Pokušat ćemo napraviti još jedno  iznenađenje. Protiv protivnika  koji je favorit jednostavno moramo odigrati jednu od najboljih utakmica sezone. Mi smo  jedina momčad, koja nije pod  pritiskom da mora osvojiti Eurokup, jer nas nitko nije ni  očekivao ovdje.
Jasmin Repeša, trener Benettona, za kojega igraju i Hrvoje Perić, te Sandro Nicević,  uoči današnjeg polufinala  kaže:
– Sretni smo što smo došli do  Final foura, a posebno što ga  imamo priliku igrati pred našim  navijačima. Počeli smo sezonu  od kvalifikacija Eurokupa, a sada imamo priliku osvojiti trofej.  Nastojali smo cijelo vrijeme  igrati našu košarku i tako ćemo  igrati do kraja. Cajasol je dobra  momčad. Dobro ih poznajemo,  igrali smo dvaput ove sezone i  siguran sam da ih možemo pobijediti. Spremni smo i idemo se  boriti.