Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Raštane žele mirnu završnicu sezone

15.04.2011. 22:00
Raštane žele mirnu završnicu sezone


 Što se tiče županijskih trećeligaša, Raštane odlaze u Unešić kod Zagore, Primorac ide na noge Zmaju u Makarsku, a Velebit dočekuje Uskoka.
Raštane se nakon pobjede nad Velebitom u gostima u utakmici Županijskog kupa, spremaju na gostovanje u Unešiću.
– Neće ovo biti laka utakmica, ali i ona u Benkovcu  protiv Velebita je bila teška  pa smo je riješili u svoju  korist. Idemo na pobjedu –  kazao je igrač Raštana Dragan Župan.
Pobjedu očekuje i igrač  Primorca Mario Šopić.
– Sigurno se nećemo predati u Makarskoj. Vraća  nam se Batista i nadam se  dobrom izdanju i makar bodu – ističe Šopić.
Velebit ima popravni ispit  protiv nakon poraza od  Raštana.
– Nadam se da ćemo igrati  na visokoj razini, a da će  nakon toga stići i pobjeda.  No za nju ćemo se itekako morati  potruditi – kaže igrač Velebita  Gojko Uskok.
Četvrta HNL
Škabrnju ponovno očekuje derbi. Ovaj put na svojim Vlačinama  igra s vodećom Krkom. Nisu domaćini previše opterećeni, no  očekuju dobru igru.
– Odigrali smo dosta teških  utakmica, a niti ovaj put nam  neće biti lako. Ipak znamo se  nositi s tim i očekujem našu pobjedu – napominje igrač Škabrnje  Ante Mičić.
Zanimljivi su i dvoboji u Privlaci gdje Sabunjar dočekuje Dragovoljca te onaj u kojemu Hajduk  na svom igralištu dočekuje Zlatnu luku. Privlačani osokoljeni  pobjedom u prošlom kolu najavljuju još jednu, a to neće biti lako  jer “dragovoljci” igraju dobro.  Teško će Zlatnoj luci biti u Pridrazi, a Posedarci uvjereni u pobjedu dočekuju Rudar. Pažani isto  to očekuju u dvoboju s  DOŠK-om, dok Polača dočekuje  Zrmanju.
Raspored, subota (16.30): Vodice – SOŠK, HV Posedarje –  Rudar; nedjelja: Pag – DOŠK,  Sabunjar – Dragovoljac, Hajduk  – Zlatna luka, Polača – Zrmanja,  Škabrnja – Krka.  
ŽNL
Nakon utakmice sa Zemunikom Podgradina je nova tri boda  zaradila za zelenim stolom sada  je prednost nad Debeljakom čitavih osam, a za preostalom trojkom devet bodova. U 17. kolu  Podgradina je domaćin i favorit  protiv Murvice međutim,  budu li Murvičani u kompletnom sastavu ta bi utakmica mogla biti neizvjesna  do kraja. Neugodna gostovanja imaju i ostali u vodećoj skupini pa će tako  Debeljak gostovati u Turnju  protiv sve to bolje Croatije.  Vrlo dobre u proljetnom  dijelu, nogometaše  NOŠK-a očekuje neizvjestan sraz u Glavici kod tvrde  momčadi Vrčeva, a ni Gorici neće biti baš ugodno u  Crnom protiv mlade  momčadi Dalmatinca.
Iako momčadi Nove zore  ne cvjetaju ruže u Sv. Filipu  i Jakovu će pokušati obradovati svoje navijače nakon  sraza s vjerojatno oslabljenim sastavom Zemunika. U  borbi za predzanje mjesto u  derbiju začelja snage će odmjeriti Bibinje i Arbanasi.     
Subota u 16.30: Bibinje – Arbanasi.
Nedjelja u 16.30: Vrčevo –  NOŠK, Dalmatinac – Gorica,  Croatia – Debeljak, Nova zora –  Zemunik, Podgradina – Murvica.