Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Samo pobjeda održava nadu

15.04.2011. 22:00
Samo pobjeda održava nadu


Po rezultatima i poziciji na ljestvici Senj je favorit, no ne zaboravimo da smo u Mocirama u nastavku prvenstva već ostvarili pobjede nad momčadima iz gornjeg doma – ističe trener Romano Perinović


Ne upišu li dva  boda u večerašnjem (subota)  ogledu sa Senjom, odnosno još  četiri u preostale tri utakmice,  rukometaši Zadra dogodine će  najvjerojatnije gaziti drugoligaškim jugom. Računica je jednostavna, a u Mocirama više  nema vremena za plandovanje  poput onog u jesenskom dijelu.  Iako su drugu polusezonu Zadrani odradili solidno: podigli  formu i rezultate, izvjesno je da  će im za ostanak trebati mnogo  više. Trebat će im pobjeda s  jednog od gostovanja (Umag i  Županja), odnosno domaća  slavlja nad Senjom i Prelogom.  Malo tko sumnja u uspjeh “plavih” u dvoboju sa sigurnim putnikom u Drugu ligu, no do tada,  izabranici Romana Perinovića  na svom terenu trebaju nadigrati i trenutačno drugoplasirani sastav, pobijediti u utakmici u kojoj obje momčadi  računaju na maksimalan  učinak. U 19 sati u Mocire stiže  kompozicija koja juri prema  elitnom razredu i koja Zadar  definitivno nije upisala kao  zaustavnu stanicu. S druge pak  strane, proljetni rezultati ostvareni pred domaćom publikom Zadru daju nadu kako je i  Senj samo jedan od lidera čije  će ambicije staviti na čekanje.
– Po rezultatima i poziciji na  ljestvici Senj je favorit, no ne  zaboravimo da smo u Mocirama u nastavku Prvenstva već  ostvarili pobjede nad  momčadima iz gornjeg doma.  Nadigrali smo Đakovo, Osijek i  Brod, a to nam daje za pravo  nadati se novom uspjehu. Sigurno je da nas očekuje težak  posao, posebno jer su i Senju  bodovi izuzetno važni, no vjerujem da im možemo poremetiti planove – kaže Romano Perinović.
U kojem segmentu igre je  Senj najopasniji? – upitali smo  stratega domaćih.
– Prije svega moramo spriječiti njihovu brzu polukontru i  kontru, brzu igru s centra, odnosno ne dopustiti da nam zabijaju “lake” golove. Trebat  ćemo pripaziti i da im ne razbranimo vratare; da što boljom  realizacijom izbjegnemo situacije u kojima će oni donositi  prevagu – dodao je Perinović.
Za prevagu na domaću stranu Zadranima će i ovaj put  trebati rezolutna 6-0 zona, ali i  više od jednog ili dvojice raspoloženih igrača. Zbog imperativa i snage suparničke  momčadi pred njima je jedan  od najtežih ovosezonskih ispita; no apsolviraju li ga s prolaznom ocjenom, rukometaši iz  Mocira dobit će i samopouzdanje, toliko potrebno uoči posljednje tri kvalifikacijske utakmice.
Raspored 23. kola: Zadar –  Senj Wallenborn (subota, 19 sati), Mladi rudar – Đakovo,  Brod – Hrvatski dragovoljac,  Ivančica – Crikvenica, Osijek –  Umag, Spačva Vinkovci – Prelog, Kaštela Adriachem –  Županja.
 


Prva meč lopta Biograđana




Rukometaši Biograda danas s  početkom u 19 sati imaju prvu meč  loptu u vrlo važnoj utakmici u gostima protiv Metkovića. Pošto je  Metković izravan protivnik za prvo  mjesto Druge HRL eventualna pobjeda gurnula bi Biograđane u viši  rang. Sastav Tomislava Šarića u  susret će ući maksimalno motiviran,  no i eventualni poraz Biogradu i dalje  ne treba značiti oproštaj Prve HRL.  Dapače, i u tom slučaju će Biograd  imati i dalje sve u svojim rukama.  Biograd je slavio protiv Metkovića  kod kuće vrlo tijesno.
Z. PETROVIĆ